Znojemské hráčky do Brna přijely oslabeny o univerzálku Kateřinu Vláčilovou, naopak oproti původním předpokladům nakonec nastoupila stále ještě nemocná blokařka Veronika Kulíšková.

Vstup do prvního zápasu se Znojemským podařil více než domácím. V prvních dvou setech soupeřky přehrávaly hlavně tvrdším útokem a hrou v poli, díky čemuž první dva sety vyhrály. Brněnské hráčky ve třetím setu přitvrdily na servisu a hostující začaly mít problém na přihrávce. Nemohly tolik útočit středem a znojemské smečařky se dostaly do těžké pozice tím, že na ně vždy čekal kompaktní blok.

Útok navíc už nebyl tak razantní, domácím stačilo stát ve správném postavení a snadno smeče vybírat. Přibyly i další chyby ze hry a Univerzita tedy následující dva sety vyhrála, zápas tím dospěl do tie-breaku.

V něm byly domácí hráčky úspěšnější, poměrně snadno v něm díky psychické převaze zvítězily 15:9. „První dva sety četly naši hru. Za pro ně nepříznivého stavu začaly riskovat a začalo jim to vycházet. Zhoršením přihrávky logicky odešel i útok, stály prostě tam, kde měly, a my jim to hrály přesně do rukou," byla si vědoma chyb znojemská hráčka Dominika Peroutková, která dodala: „Najednou jsme přestaly skládat napoprvé, výměny se protahovaly a většinou v nich byly úspěšnější soupeřky. Nepomohly jsme si ani blokem. Zkusily jsme vystřídat, ale nedalo se nic s vývojem zápasu udělat. Koncovku tie-breaku jsme prostě psychicky nezvládly."

Zcela opačný průběh měl druhý zápas. Zkušenější domácí tým už s přehledem četl hru Znojma a to se dostalo do složité pozice. Rozhodovaly drobné chyby na obou stranách, které byly hned trestány. První set dopadl lépe pro domácí hráčky, jež ho ovládly v koncovce. Znojemské hráčky ale začaly bojovat, snažily se vyvarovat nevynucených chyb a zlepšit přihrávku. Útočily důsledněji, měnily směry útoku a pomáhaly si také špatně postaveným blokem soupeřek. Stav zápasu tak otočily na 2:1 a rozhodnout mohl čtvrtý set. I přes veškerou snahu hostů domácí hráčky stav srovnaly a hra se opět přenesla do tie-breaku. „Pátý set je vždy o štěstí. Jednou jsme uspěly a jednou ne. Každopádně si myslím, že Znojmo tímto rozhodlo o svém prvním místě pro letošní ročník. Nepředpokládám, že by s někým dramaticky ztratily a my se musíme spokojit pro letošek s druhým místem," uvedla trenérka Univerzity Lucie Poláková.

V pátém setu byly tentokrát úspěšnější znojemské hráčky, které v danou chvíli byly sebevědomější a zvítězily 15:11. „Byly to dva těžké zápasy, rozhodovaly i drobné chyby. Oproti prvnímu dvojzápasu ve Znojmě soupeřky posílily, tohle byl úplně jiný tým než v listopadu. Odvážíme si sice jen tři body, ale byl to vyrovnaný zápas, nedá se mluvit o neúspěchu," zakončila trenérka VK Pegas Znojmo-Přímětice Martina Blažková.

Znojemský tým si na čele tabulky krajského přeboru vypracoval na Univerzitu čtyřbodový náskok a na třetí Moravskou Slavii Brno dokonce osmibodový. O nadcházejícím víkendu se ve Znojmě představí poslední mužstvo tabulky TJ Sokol Brno–Husovice.

VSK Univerzita Brno : VK Pegas Znojmo-Přímětice

3:2 (23:25, 16:25 ,25:17, 25: 23, 15:9)

2:3 (25:21, 19:25, 18:25, 25:20, 11:15)

Sestava VK Pegas Znojmo-Přímětice: Blažková, Gallusová, Kulíšková, Pejchalová, Doušková, Peroutková, Křivánková, Šálková, Stehlíková.