Po volejbalu smíšených družstev a nohejbalových turnajích dvojic a trojic bude čtyřicátý čtvrtý ročník věhlasného festivalu Vranovské léto ukončen volejbalovým turnajem mužů a žen. Pro nezávodící diváky je nachystán bohatý doprovodný program.

„Letos nám snad konečně vyjde počasí, to se nám v minulých letech nedařilo. Už teď je kemp naprosto plný, kdyby si někdo chtěl jet jen tak pod stan, tak na něj nezbude místo. Dovnitř se pouští již jen hráči, kteří se turnaje účastní. Prostě je tu hrozný nával, i lidí, kteří se sem přijeli podívat na dobrý volejbal a využít bohatého doprovodného programu. Zábava tu čeká na každého," uvedl jeden z hlavních organizátorů Jiří Bílek.

Vysokou naplněnost kempu tak netvoří pouze hráči nynějších sportovních klání. „Lidi přichází kvůli atraktivitě celého Vranovského léta. Najíždí sem hlavně díky doprovodnému programu. Věc se nemá tak, že by to tu bylo přeplněné. Všichni přihlášení účastníci mají vytyčený prostor, kde mohou stanovat. I tak je tu ale narváno," přiblížil situaci v kempu Bílek.

Očekávání jsou vskutku vysoká, ne však neopodstatněná. „Čekáme skvělou zábavu, hodně lidí a atraktivní volejbal. Co víc by si kdo mohl přát," řekl organizátor Martin Veselý.

Atraktivita celé populární akce je vidět také na hojné účasti sportovců. „Budeme mít zhruba osmdesát týmů. Je to tak obvyklé, zhruba čtyřicet žen a stejný počet mužů. Někteří hráči dokonce říkají, že nepřijedou, když je kemp tak plný. Takové ještě musím obvolávat a přemlouvat je, aby dorazili," vylíčil Bílek.

Složení týmů napovídá vysoké kvalitě nadcházejícího turnaje. „Celky jsou složeny převážně z extraligových hráčů, představí se zde také několik reprezentantů. Výběry vypadají opravdu pěkně. Jsou to takové sloučeniny mezi kluky, kteří v extralize hrají proti sobě, ale mimo kurt jsou kamarádi. Poté se domluví, že přijedou sem a tady hrají spolu," popisoval Bílek.

To potvrzuje i Veselý. „Sejde se tu vždy téměř kompletní extraliga, poté krajánci z nižších soutěží i amatéři. O kvalitní hru bude postaráno. Navíc to jsou většinou prima lidi, se kterými je zábava. A o tom to je, užít si akci co nejvíce," sdělil.

Tradice Vranovského léta je každoročně upevňována. V posledních letech se ale organizátoři snaží festival rozšířit. „Tradice bude pokračovat na sto procent, o tom není pochyb. Kemp se k festivalu staví velice kladně, vždy nás tu rádi vidí. Dokud bude fungovat takováto spolupráce, tak si nebudeme stěžovat. Tradici založil můj otec a já v ní hodlám pokračovat. Co se ale bude dít příští rok, to rozhodně nevím. Pořád ještě řeším letošek. Jestli se následující ročníky rozšíříme na víc kurtů? Kdo ví," uzavřel Bílek.

VOJTĚCH POJER