„Na tréninku jsme začali hodně střílet, což se projevilo i v naší hře. Je to pro nás psychická vzpruha nahoru, která je do play-off potřeba," podotkl domácí brankář Marek Čižmar.

Počátkem první třetiny se hrálo na obou stranách opatrně. Znojmo se opakovaně tlačilo do útoku, ale hostům se dařilo pečlivě bránit. V desáté minutě si domácí zahráli v oslabení, když byl vyloučen znojemský hráč Alan Jurčík na dvě minuty za sekání. Po jeho návratu se znojemskému týmu podařilo poprvé prosadit, když v šestnácté minutě skóroval domácí hráč Petr Sláma s asistencí Petra Čihala. Do konce úvodního dějství si Znojemští ještě zahráli přesilovku, ale navýšit se jim již nepodařilo. Poprvé do kabin tak odcházelo Znojmo s náskokem 1:0.

„Soupeř byl poměrně kvalitní, rozhodně si nemyslím, že by byl nějak odevzdaný, což bylo vidět i v první třetině. Ta byla vyrovnaná a předvedli jsme v ní urputnou bitvu," popsal trenér Šťastník.

Hned ve druhé minutě druhé třetiny se Znojmu podařilo navýšit skóre na 2:0. Útočnějším týmem bylo i nadále Znojmo, které mělo nad pražským týmem převahu. Přímočará hra se domácímu týmu vyplatila, když sedmadvacátá minuta přinesla další zásah Znojma. Jiří Salava nadvakrát překonal ležícího brankáře hostů a navýšil na 3:0. Znojemští nenechali hosty odpočinout a o necelou minutu později opět skórovali. S pátou brankou domácí tým jasně dominoval. Pražský brankář nevěděl, kde mu hlava stojí, a Znojmo opět zasáhlo, střelou Davida Jedličky si náskok zvýšilo na 6:0.

Před koncem druhé části si domácí tým vedení ještě pojistil sedmou střelou. Třetí dějství tak začínalo se sedmibrankovým náskokem domácího týmu, což nabudilo hostující tým z Prahy k protiútoku. Ten se dočkal svého prosazení ve třiačtyřicáté minutě střelou Michala Pražáka. Na to však našlo Znojmo odpověď a navýšilo na 8:1, zásahem Petra Čihala. Hostující tým však našel recept na odvetu a přičetl si svoji druhou branku v utkání, která změnila stav na 8:2. V padesáté minutě si Znojmo zahrálo přesilovku, ale nedokázalo svoji převahu zužitkovat. Následovala devátá branka domácích hráčů, a to díky zásahu mladého a nadějného domácího střelce Martina Pánka. Ve dvou minutách si dokonce Znojmo ještě dokázalo pojistit své vítězství dalšími dvěma brankami, a výhrou 11:2 obdrželo tři body.

„Přijeli jsme v dosti improvizované sestavě a podle toho vypadal i ten výkon. Znojmo bylo dnes na plné čáře lepší," uznal trenér hostujícího týmu Jan Gajdoš.

Znojmo – Praha 11:2

Sestava Znojmo: Salava Jiří, Rada Zdeněk, Palát Pavel, Čihal Petr, Jedlička David, Spousta Viktor, Sláma Petr, Herman Tomáš, Částek Daniel, Kučera David, Zejda Ondřej, Martinek Jakub, Juříček Alan, Pánek Martin, Virgl Karel, Žižka Josef, Kucharič Tomáš, Jurčík Pavel, Čižmar Marek

Branky (asistence): 15:47 Petr Sláma (Petr Čihal), 21:08 Jakub Martinek (Jiří Salava), 26:32 Jiří Salava (Martin Pánek), 27:02 Karel Virgl (Petr Sláma), 36:29 Petr Sláma (Jakub Martinek), 37:37 David Jedlička, 39:21 Petr Čihal (Josef Žižka), 45:00 Petr Čihal (Karel Virgl), 54:35 Martin Pánek (Tomáš Kucharič), 57:08 Petr Sláma (Pavel Palát), 57:51 Martin Pánek (Jiří Salava)