VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vyznáte se ve sportu? Ověřte si znalosti v kvízu Rovnosti

Brno /KVÍZ/ – Myslíte si, že vám ze sportovního dění na jihu Moravy nic neunikne? Zkuste si to ověřit v silvestrovském kvízu. Odpovědi na všechny otázky jste mohli najít při pozorném čtení Deníku Rovnost v roce 2016.

31.12.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

1. Pokolikáté se letos jihomoravský cyklista Jan Bárta zúčastnil slavné Tour de France?
a. poprvé
b. podruhé
c. potřetí
d. počtvrté

2. Která z basketbalistek nepřestoupila před touto sezonou z KP Brno do Handicapu Brno?
a. Beáta Adamcová
b. Kateřina Sedláková
c. Gabriela Giacintova
d. Pavla Švrdlíková

3. Které město letos hostilo první šampionát ve sportu zvaném headis?
a. Brno
b. Znojmo
c. Hodonín
d. Vyškov

4. Na kterém místě se v olympijském Riu de Janeiro umístila dvojka bez kormidelníka s Jakubem Podrazilem a břeclavským Lukášem Helešicem?
a. šestém
b. sedmém
c. osmém
d. devátém

5. Který závodník v roce 2016 ovládl královskou kubaturu MotoGP na Grand Prix v Brně?
a. Cal Crutchlow
b. Valentino Rossi
c. Marc Márquez
d. Karel Abraham

6. Který z brněnských volejbalistů si díky stříbrným medailím v extralize vysloužil pozvánku do české reprezentace?
a. Michal Hrazdira
b. Marek Zmrhal
c. Zdeněk Haník
d. Jan Pražák

7. Kdo získal pro jižní Moravu jedinou medaili na olympijských hrách v Riu?
a. Michaela Hrubá
b. David Kostelecký
c. Vítězslav Veselý
d. Lucie Šafářová

8. Který z obránců znojemských Orlů v zápase Ligy mistrů proti Mnichovu vstřelil hattrick?
a. Marek Biro
b. André Lakos
c. Libor Šulák
d. Jan Lattner

9. Proti kterému soupeři si v dresu Zbrojovky odbyl debut sedmnáctiletý záložník Ladislav Krejčí?
a. Slavia Praha
b. Sparta Praha
c. Bohemians Praha 1905
d. Dukla Praha

10. Obdiv ke kterému sportu vyznal v rubrice V roli fanouška brněnský vytrvalostní běžec Jiří Homoláč?
a. motorismus
b. běžecké lyžování
c. silniční cyklistika
d. tenis

11. Který z Martinů si na svůj svátek 11. listopadu připsal za hokejovou Kometu Brno v domácím zápase s Karlovými Vary hned čtyři kanadské body?
a. Erat
b. Nečas
c. Dočekal
d. Zaťovič

12. Chorvatský trenér brněnských basketbalistů Zoran Helbich prozradil, že má rád české filmy. Který označil za nejoblíbenější?
a. Pelíšky
b. Kulový blesk
c. Na samotě u lesa
d. Pupendo

VyhodnoceníSprávné odpovědi: 1) c, 2) c, 3) a, 4) b, 5) a, 6) b, 7) d, 8) c, 9) b, 10) c, 11) d, 12) b.
Za každou správnou odpověď si přičtěte jeden bod. Jak na tom jste?
9–12 bodů. Až budeme rušit archiv, možná vám nabídneme práci. Je vidět, že Deník Rovnost čtete do poslední řádky.
5–8 bodů. Sportovní stránky vám rozhodně nejsou cizí, ale je znát, že občas některou přeskočíte.
0–4 body. Sportovnímu čtení asi moc nedáte. Co si dát do nového roku předsevzetí ke zlepšení?

Autor: Martin Vymyslický

31.12.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Zábava v plastové kouli? Lide v ní hrají fotbal nebo se promenádují po vodě

Přátelské utkání v hokeji? Spíš používejme termín přípravné. O nevraživost a bitky totiž není nouze ani v letošním létě. I hokejisté jihomoravských celků Komety Brno a Orlů Znojmo už při prověrkách na novou sezonu shodili rukavice.

Kometa a Orli se bijí i v přípravě: Nenecháme si všechno líbit, říkají

Na táboře se každoročně vracím do dětství, říká vedoucí skautského oddílu

Vyškov - Jednu košili nosí, i když ne dennodenně, už patnáct let. Přesně tak dlouho je Helena Dvořáková z Vyškova skautkou. Ke kroji, který si tehdy pořídila, se váže spousta jejích vzpomínek. „Abych se stala členkou Junáku, maminka na mě ušila boudu. Teď si život bez skautingu neumím představit,“ říká pětadvacetiletá vedoucí vyškovského dívčího oddílu Kasiopea, která se stará o sedmnáct jeho členek. Podesáté s nimi letos jako hlavní vedoucí vyrazila na tábor do Otaslavic.

Meruňkovice bude vzácná, kvůli mrazům

Jižní Morava – Loni jsem pálil z tří set litrů kvasu, letos nemám nic. Tak shrnul letošní sezonu pěstitel Josef Procházka z Hodonínska. „Pomrzla i jablka. To málo, co z úrody zbylo, nemá ani cenu sbírat,“ řekl.

Rosice zvládly s Tasovicemi úvody poločasů. Rozhodl "druhý Malata" Vítámvás

Rosice – Nového snajpra našly Rosice na kraji obrany. Dlouholetý kapitán a nejlepší střelec fotbalistů Slovanu Petr Malata musel na artroskopický zákrok s kolenem, nespíš vynechá celý podzim a premiérové domácí utkání nového ročníku divize D sledoval s berlemi pouze jako divák. Zatleskal po něm vítězství svých spoluhráčů 3:1 v regionálním derby nad Tasovicemi.

Do vinohradu nesmí ani noha. Zaráží hory

Jižní Morava – Na konci léta, když ve vinicích dozrávala réva, vinaři postavili horu v podobě hodové máje. To znamenalo, že do vinic nesmí nikdo vstoupit. „Hlídali je takzvaní hotaři, kteří byli ozbrojení a zloděje hroznů mohli zastřelit,“ popisuje folkloristka Markéta Lukešová tradici zarážení hory. Jen těhotné ženy si směly utrhnout střapeček.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení