„Do Znojma jsem přijela po sedmnácti letech, protože tak dlouho trvala moje šachová přestávka. Pro ženu není jednoduché, když má rodinu, chce se uplatnit v práci, aby se mohla věnovat koníčku z mládí," říká šachistka.

Titul nejkrásnější hráčky byl pro ni překvapením. „Když jsem získala titul Miss poprvé, byla jsem známou hráčkou a manažerkou extraligových Havřic. Navíc jsem měla pětadvacet let, tedy věk, kdy je žena mladá a krásná od přírody, ve dvaačtyřiceti už je pro to potřeba i něco udělat. Letošní titul byl pro mě překvapením, protože jsem patřila k menší skupině už těch starších šachistek, spoustu šachových činitelů už na mě zapomnělo a rozhodně není jednoduché se rovnat s mládím," přibližuje Kratochvílová.

Znojemská královna je turnaj, na který se velmi ráda vrátila. „Jsem moc ráda, že turnaj Znojemská královna nezanikl. Není mnoho turnajů, kde potkáte olympioničky minulé i současné, své soupeřky z mládí a nové talenty. K tomu je vše skvěle organizačně zabezpečeno," líčí.

Pochvaluje si i atmosféru kolem turnaje. „Moc se mně líbí i přidružené turnaje v rámci Znojemské královny. Když se řekne Znojemská královna, tak se mně vždy vybaví dva lidé, pan Lahodný a paní Adámková. Především těmto dvěma šachovým srdcařům patří obrovský dík," chválí.

Šachy rozhodně nepovažuje za nějakou nudu. „Vím, že ženský šach nemá takovou podporu, jak by si zasloužil, ale ve Znojmě pro nás ženy dělají vždy maximum. Mně osobně šachy pomohly k výborné paměti, ke spoustě sociálních kontaktů a především k mnoha zážitkům," usmála se šachistka.