Na velmi rychlém okruhu v kategorii můžu + U23 se poměrně brzy na čele vykrystalizovala mladá pětičlenná skupina jezdců, ve které se nacházel také reprezentant Znojma Vojtěch Nipl z týmu Focus Cycling Znojmo. Skupinka se poté natáhla a diváci si tak mohli vychutnat cyklokrosově trpící obličeje vedoucí pětice.

Dva jezdci z čela řešili technické problémy, ale do první pětky se opět vrátili. To dopomohlo dalším třem jezdcům k jistému náskoku, avšak změny tempa zanechaly největší následky na Jakubovi Skálovi, který byl nucen vedoucí čtveřici opustit a pevně se zachytil na pátém místě. Nevídaná smůla potkala znojemského jezdce Vojtu Nipla, jenž během jednoho kola musel dvakrát zajíždět do depa s prázdnou galuskou, což se jezdci zdálo být při konečném umístění osudným.

Před Niplem se držel Tomáš Paprstka a v úplném čele jeli dva závodníci z týmu ČEZ Cyklo Team Tábor. „Tomáš Paprstka si nakonec pohlídal třetí místo, čímž zvýšil svůj náskok na našeho Vojtu Nipla. To bylo v celkovém hodnocení sedm bodů, a tak se Vojta umístil na čtvrté příčce," přiblížil Jan Fiala ze znojemského cyklistického týmu. V kategorii kadetů tohoto závodu si první místo vybojoval Roman Benc ze znojemského týmu a stal se tak absolutním vítězem Českého poháru.