V repríze loňského finále se jeho svěřenci střetli s regionálním rivalem z Brna, aktuálním extraligovým mistrem. „Minulý rok nám to vyšlo. Tentokrát jsme totálně zaspali začátek duelu. Soupeř nám odskočil ihned o čtyři branky a jeho náskok jsme už nesmazali," mrzelo stratéga.

Jejich finálový sok slavil na čtrnáctém ročníku mezinárodního klání premiérový triumf. „Byli jsme tam potřetí. Nejdřív jsme skončili čtvrtí a loni druzí. Měli jsme velkou motivaci konečně uspět a oplatit Slonům loňskou porážku," povídal brněnský lodivod Jakub Máša.

Ve tříčlenné skupině nemělo Znojmo problém. S maďarským týmem Kélvölgy i mládežnickou reprezentací Polska si jednoznačně poradilo. V semifinále však svedlo tvrdý boj s dalším maďarským družstvem SZAC Blue, které Jihomoravané porazili 11:9. „Hráli dobře a potrápili nás. Ale i ve finále jsme si dokázali, že se můžeme měřit s každým," řekl Dančo.

Jeho tým, který v minulé extraligové sezoně obsadil třetí příčku, odstartoval od začátku září přípravu na tu další. „Kvůli mistrovství světa začíná sezona až v půlce listopadu. Před tím odehrajeme ještě nějaké pohárové zápasy. Pomalu se to rozjíždí," přiblížil znojemský kouč.

Výsledky Znojma na mezinárodním korfbalovém turnaji Mayor Cup ve slovenské Prievidze:

Ve skupině: Znojmo – Kélvölgy (Maďarsko) 22:9, Znojmo – Polsko (výběr do devatenácti let) 27:3.

Semifinále: Znojmo – SZAC Blue (Maďarsko) 11:9.

Finále: Brno – Znojmo 15:12.

Pořadí turnaje: 1. Brno, 2. Znojmo, 3. SZAC Blue.