Těsná výhra o jeden bod se jim totiž podařila proti poslednímu Blansku. Díky přesným střelám z větší vzdálenosti se v úvodu zápasu dařilo domácímu Blansku. „Ve druhé čtvrtině ukázal svou sílu a důraz na doskoku Cvach, když během několika minut nasázel soupeři jedenáct bodů. V poločase svítilo na světelné tabuli skóre 37:37, vše bylo otevřené. Šlo o naši čest, o výhru, která se nám příliš dlouho vyhýbala," komentoval průběh utkání na facebookových stránkách basketbalistů hráč Jaroslav Svoboda.

Ve třetí čtvrtině se podařilo znojemskému mužstvu dostat do vedení 55:51. Pak ale přišla velice napínavá poslední část zápasu. Blansko udělalo třináct bodů v řadě a obrátilo skóre na svoji stranu. „Na tabuli svítil čas 1:47 do konce utkání a skóre bylo 65:62 pro Blansko. Publikum v hale mocně povzbuzovalo svůj tým a my byli pod psychickým tlakem," přiblížil vypjaté chvíle Svoboda.

Ten vzal na sebe zodpovědnost a po výborných nahrávkách od Budňáka dvakrát za sebou skóroval. Tím dostal svůj tým do jednobodového vedení, který už do konce utkání ubránili.

Následující zápas proti Bílovicím nad Svitavou prohráli Znojemští o osmnáct bodů. Soupeř dominoval v první čtvrtině. „Mají mezi sebou takového ˝drobečka˝, který údajně v předchozím zápase vstřelil Jihlavě 52 bodů. Ten dělal problémy i nám. V první čtvrtině potrestal každou naši ztrátu míče," popsal Svoboda.

V třetí čtvrtině se Znojmo přiblížilo na rozdíl pouhých devíti bodů. Domácí ale nepřipustili drama a skóre znovu navýšili ve svůj prospěch.

Znojmo je v tabulce předposlední. Další utkání bude hrát koncem února na vlastním hřišti.