„Když vyhrajeme, nebudeme postupovat do extraligy, protože na to nemáme peníze," říká trenér znojemských boxerů Miroslav Jánský.

Ve znojemském družstvu, které je výběrem Jihomoravského kraje, nastoupí z řad domácích: Bohuslav Kočka, Vladimír Lengál, Jan Brandon Šimeček, Vasil Ducár, Leoš Johny Smrčka. „Kočka boxoval ve finále mistrovství republiky juniorů, Ducár a Lengál získali na mistrovství republiky bronz. Kromě nich získal stříbro ještě Dominik Musil. Ten ale za nás nemůže nastoupit, protože boxuje extraligu a v nižší soutěži nesmí startovat," přiblížil Jánský.

Na zápas první ligy se těší teprve sedmnáctiletá znojemská boxerská naděje, Bohuslav Kočka. „Jsem rád, že se budu moct ukázat doma. Pravděpodobně budu mít za soupeře Romana Volavku. Už jsem s ním boxoval třikrát a dvakrát jsem ho porazil. Doufám, že ho dostanu i tentokrát," sdělil mladý boxer, který má za sebou již několik zápasů v první lize.

Letos mu jen s odřenýma ušima unikl český juniorský titul. „Ve finále jsem boxoval se svým kamarádem Arturem Dautim. Prohrál jsem na pomocné body. Mrzelo mě to, že jsem nezískal titul, ale zase jsem měl radost, že ho vyhrál kamarád," poznamenal Kočka.

Svému kamarádovi ale může těsnou porážku brzo vrátit. „Za dva týdny se účastním galavečera bojových sportů v Brně a budu tam boxovat právě s Arturem," usmál se.

Znojemští boxeři mají kvalitnější podmínky pro trénink. V prostorech u zimního stadionu mají totiž novou tělocvičnu. „Je to lepší ve všem. Tělocvična je jen pro nás a můžeme ji využívat, kdy chceme," dodal trenér. Dříve trénovali v tělocvičně PSK a museli tréninky uzpůsobovat volným termínům, které v tělocvičně byly.

Utkání první ligy se boxovaly minulý rok po dlouhé době v Lidovém domě. Letos zamíří boxeři do sportovní haly v Horním parku. „Také jsme zde delší dobu neboxovali. Byl volný termín, tak jsme se rozhodli akci zde uspořádat," doplnil Jánský.

Zítřejší boxerský podvečer začne už ve tři hodiny odpoledne oficiálním vážením, v pět hodin pak vypuknou boje v ringu. Pořadatelé připravili boxerské předzápasy a v doprovodném programu se představí s break dancem znojemská skupina CSB CREW.