První třetina přinesla jediný gól, kterým se dostalo Znojmo do vedení. Ve druhé části padly čtyři branky, po dvou na každé straně. Sotva si znojemští hráči vypracovali dvougólový náskok, soupeř snížil. Ve druhé třetině vyrovnal na 3:3 a Znojmo už se na odpověď nezmohlo. Dalo sice branku, ale ta padla do jejich vlastní sítě, což byl rozhodující moment zápasu. Vinohrady v závěru utkání přidaly ještě jednu trefu do znojemské sítě a ujaly se tak vedení v sérii na 1:0.

„Za první dvě třetiny jsme si nezasloužili prohrát. Ve třetí už byla hra vyrovnaná. Uvidíme, zda bude mít soupeř na střídačce paní Štěstěnu i zítra, a jestli opět bude gólman hostí chytat jako Hašek v Naganu,“ pronesl po zápase znojemský trenér Jan Šťastník.

To, že sobotní duel rozhodlo štěstí, potvrdil i trenér hostů Michal Pazdera. „Díky obrovské dávce štěstí a lehkému podcenění znojemských hráčů jsme dnes šťastně vyhráli,“ zhodnotil vinohradský kouč.

TJ SAM73 Znojmo - TJ Sokol Královské Vinohrady 3:5 (1:0, 2:2, 0:3)

Branky (asistence): 9. Josef Žižka (Vojtěch Procházka), 36. Tomáš Kucharič (Libor Šťasta), 40. Gabriel Miklík – 36. Eduard Piňos (Ondřej Houra), 40. Eduard Piňos (Tomáš Chroust), 46. Ondřej Houra (Michal Mareš), 56. Jakub Martinek (vlastní branka), 59. Jiří Mikšovský (Stanislav Zezulka). Rozhodčí: Jan Kadlec a Marek Kadlec. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 320. Zásahy brankářů: 27:30.

Stav série: 0:1