Znojemští vstupovali do zápasu se třemi porážkami v zádech. Když nestačili postupně na mužstva Svitav, České Lípy a naposledy ztratili velmi dobře rozehraný pohárový zápas s extraligovým Bulldogsem Brno.

Ústecký tým začal utkání pěkně zostra a na začátku třetí minuty otevřel skóre zápasu přesnou střelou domácí hráč David Stummer. Ústí bylo jednoznačně lepším týmem a Znojemští postrádali klid, který ještě vice srazil druhou brankou domácí střelec Viktor Kopecký.

Následně zahrozilo také Znojmo. Třináctá minuta branku sice ještě nepřinesla, protože vynikající zákrok na brankové čáře předvedl domácí gólman Milan Stránský. Ale o dvě minuty později již prostřelil ústeckého brankáře znojemský hráč Alan Juříček a po necelé minutě vyrovnal stav utkání na 2:2 útočník Znojma Filip Horák. V osmnácté minutě ještě zazvonila tyč ústecké branky.

„Na začátku utkání jsme určitě zaspali, ale ještě jsme se vrátili do hry. Bohužel rozhodla nevydařená druhá třetina, kde první útok inkasoval tři branky," uvedl znojemský útočník Tomáš Kucharič.

Po třiceti sekundách druhé části se domácí hráči radovali ze třetí branky v síti Znojemských a pětadvacátá minuta přinesla první gól ústeckého Jakuba Kolstrunka, čímž navýšil na 4:2. Stejný střelec se prosadil ještě za čtyři minuty a trenér Znojma Šťastník si vzal oddechový čas.

„Náš výkon nebyl tentokrát vůbec dobrý. S takovým výkonem bychom měli problém porazit i leckterá divizní mužstva. Musíme se zvednout," uvedl znojemský trenér Šťastník.

Ve třiatřicáté minutě byli hosté blízko snížení, ale další pohotový zákrok domácího gólmana jim v tom zabránil.

Ve třetí třetině se Znojmo opět prosadilo, když se povedenou ránou prezentoval hráč hostů Daniel Částek. Jenže na jeho branku odpověděl svojí třetí trefou v zápase Kolstrunk a dovršil tak hattrick.

Znojemským dal ještě naději přesnou střelou útočník Petr Čihal a vzápětí Znojmo odvolalo brankáře Martina Beneše a zkoušelo hru power-play.

Domácí jim však již nedali možnost s výsledkem něco udělat a sedmou branku vstřelil do opuštěné branky domácí útočník Tomáš Brom.

„Odehráli jsme velmi slušné střetnutí a to potěší i s tím faktem, že jsem musel postavit nějaké juniory, které čekal ještě tentýž den zápas za juniorku," poznamenal domácí trenér Tomáš Syryčanský.

Znojemští florbalisté se propadli na šestou příčku prvoligové tabulky a do Vánoc je čeká ještě čtveřice soupeřů. Kromě posledního Pelhřimova se utkají s Kladnem, Hattrickem Brno a Českou Lípou.

Florbal Ústí nad Labem – TJ Znojmo LAUFEN CZ 7:4 (2:2, 3:0, 2:2)

Branky: 25., 29., 53. Kolstrunk, 5., 21. Kopecký, 4. Stummer, 60. Brom – 15. Juříček, 16. F. Horák, 52. Částek, 57. Čihal.

Střely: 24:23.

Zásahy brankářů: Stránský 19 – Beneš 17.

Rozhodčí: Jakub Nábělek – Radek Štengl, bez vyloučení.

Diváků: 210.

Sestava Ústí: Stránský – Kužel, Glatz, Kolstrunk, Nikolič, Vojta, Stummer, Kučaba, Kopecký, Grosse, Svoboda, Procházka, Huslička, Filipec, Brom, J. Horák, Hlava.

Sestava Znojma: Beneš – Salava, Rada, Palát, Peš, F. Horák, Čihal, Sláma, Herman, Částek, Kučera, Zejda, Martinek, Juříček, Pánek, Virgl, Kucharič.