Zásadní změnou, která se udála ve znojemském florbalovém týmu, je nový trenér. Filipa Vítka vystřídal Jan Šťastník, který působil u týmu jako asistent, několikrát ho i v uplynulé sezoně vedl při absenci hlavního kouče. V předcházející sezoně si již funkci hlavního trenéra vyzkoušel.„O spolupráci s Filipem Vítkem jsme velmi stáli. Společně s asistentem Janem Šťastníkem utvořili vynikající tandem, který se vhodně doplňoval a dokázal v mužstvu nastolit řád, výborného týmového ducha i přidanou hodnotu v podobě technicko-taktických dovedností," uvedl předseda oddílu Bedřich Daberger.

Vítkovi, který má zkušenosti s reprezentačním mužstvem, znemožnilo pokračování ve Znojmě velké pracovní vytížení. „Oznámil nám, že jeho pracovní program bude ještě náročnější než nyní, a tím pádem neslučitelný s působením ve Znojmě. Za jeho práci mu velice děkujeme," sdělil Daberger.

Vedení zvažovalo, koho dá na uvolněný post. Nakonec vsadilo právě na Šťastníka. „Je to trenér, který za poslední dva roky hodně vyrostl, navíc dokonale zná místní prostředí. Letos odvedl výbornou práci s mládeží, starší žáci postoupili poprvé v historii klubu na mistrovství republiky a dorostenci se pod jeho vedením vrátili do nejvyšší soutěže," přiblížil předseda.

Šťastník pro klub pracuje také jako sekretář. V trenérské práci mu budou pomáhat bývalí extraligoví hráči Petr Chochola a David Mahr.

Znojemské mužstvo bude vystupovat pod novým názvem TJ Znojmo Laufen cz. „Nadále bude patřit k největším partnerům a podporovatelům oddílu město Znojmo. Po několikaleté odmlce se podařilo rovněž navázat spolupráci se specializovaným florbalovým partnerem, společností Florbal.com, která se stává na dobu tří let naším exkluzivním partnerem florbalového vybavení pro celý oddíl," poznamenal Daberger.

Florbalisté už zaznamenali několik změn v kádru. „Jsme velmi rádi, že se do Znojma po roce stráveném v extraligovém oddíle Bulldogs Brno vrací univerzál Josef Žižka. Po dvouleté anabázi ve 3. lize se přichází poprat o místo v prvoligové sestavě i dvojice útočníků, Lukáš Bartůněk a Jakub Sucháček. A hodně si slibujeme od střelce Jana Suchého, který přichází na hostování ze sestupujícího Havlíčkova Brodu. Honza je pointmaker a super kluk. V loňské sezoně první ligy posbíral 54 bodů," prozradil místopředseda oddílu a nový asistent trenéra Petr Chochola.

V áčku už fanoušci neuvidí populárního Petra „Šéfika" Ostrého. „Kvůli práci už nechce hrát na vrcholové úrovni, bude ale nastupovat v béčku," doplnil Chochola.

Florbalisté v uplynulé sezoně skončili v semifinále play-off, když vypadli s Kladnem, které nakonec postoupilo do nejvyšší soutěže. „Nikdy nechci dělat nějaká velkohubá prohlášení, že chceme postoupit, ale rádi bychom příští rok skončili lépe než vloni," řekl nový trenér Jan Šťastník.

Ten od trenéra Vítka načerpal mnoho nových zkušeností. „Byli jsme spolu v co nejužším kontaktu. Měl jsem šanci od něj mnoho pochytit. Dodal do Znojma jiný pohled, který byl jiný, profesionálnější, protože přece jen trénoval extraligu a reprezentaci. Filip tady zanechal stopu, ze které budu čerpat jak já, tak i hráči," konstatoval Šťastník. I nadále zůstane trenérem u mládeže. „Určitě povedu juniory a dorost. Ještě řešíme, jestli budu i u starších žáků. S Petrem Chocholou jsme vloni začali koncepční práci a nebylo by dobré po roce přestat a vedl by to někdo jiný," vysvětlil Šťastník.

Florbalový oddíl bude mít i nadále jedenáct družstev. Kromě mládežnických týmů to budou dva týmy mužů a ženské družstvo.