Letošní sezona se znojemským korfbalistům nepovedla. Tým byl oslabený o dvě klíčové hráčky a v rozhodujícím třetím zápase, který by jim zajistil účast ve finále korfbalové extraligy, prohráli o koš.  Nastoupili tak do utkání o bronzovou medaili, ale ani zde se jim nevedlo.  Porazilo je Brno.

„Už asi týmu chyběla motivace po prohraném semifinále. Brno hrálo lepší korfbal, bylo rychlejší," zhodnotil poslední utkání trenér znojemských korfbalistů Aladár Dančo.

Ten družstvo vedl poprvé, když před sezonou vystřídal na trenérské lavičce Martina Žáka. Podle Danča stál za horšími výsledky nedostatek tréninku. „Hráči jsou na školách, nemáme možnost tolik trénovat. Trénujeme jen jednou týdně, a to je málo," sdělil trenér.

Bez dvou opor

Dalším problémem byla ztráta dvou hráček.  „Z dlouhodobějšího pohledu je čtvrté místo neúspěch, protože jsme byli zvyklí získávat medaile. Když se ale podívám na letošní sezonu, tak pro nás nebyla jednoduchá. Během ní jsme se museli vypořádat s absencí dvou klíčových hráček. Zuzana Malačková otěhotněla a Hanka Simodinesová se zranila. Holky, které je nahradily, neměly tolik zkušeností," přiblížil kapitán znojemských korfbalistů Jiří Podzemský.

Přesto ale doufal, že by v závěru sezony mohli dosáhnout i lepšího umístění. „Říkal jsem si, že by bylo dobré, kdybychom se dostali alespoň do play-off a tam překvapili. Skoro se nám to i podařilo. Rozhodující zápas jsme prohráli o koš. Zůstalo v nás hodně hořkosti, kterou si poneseme asi dost dlouho," prozradil Podzemský.

Jeho tým šel do semifinále play-off ze čtvrtého místa proti prvnímu Kolínu. V prvním zápase podalo Znojmo špatný výkon a prohrálo. Druhý zápas ale přinesl překvapivou výhru znojemského celku. A v rozhodujícím třetím duelu Znojemští sice dlouho vedli, ale nakonec velmi smolně prohráli o jediný koš.  „Možná nás soupeř ve druhém zápase trošku i podcenil. Nakonec jsme prohráli kvůli našim chybám, protože týmu asi chyběl dostatek zkušeností," podotkl znojemský kapitán.

Konečnou čtvrtou příčku ale nebere jako vyložený neúspěch. „Po základní části jsme byli čtvrtí a stejné místo nám zůstalo i v konečném pořadí. To zřejmě odpovídalo našim výsledkům, ale také v tom bylo  i trochu smůly, protože jsme nebyli daleko od postupu do finále," poznamenal Podzemský.

Omlazení týmu

V příští sezoně znojemský tým omladí o nové hráče. „Přejdou k nám čtyři dorostenci. Také obě hráčky, které letos nemohly hrát, by chtěly v příštím ročníku opět nastoupit," sdělil Dančo.

Podzemský příchod mladých hráčů vítá. „Hrajeme dva zápasy za den a pro mě jako staršího hráče už je to trochu náročnější, takže  je dobře, že budeme mít mladé kluky. Chybí nám ale holky. Moc se jim nechce sportovat," konstatoval devětadvacetiletý hráč.

Znojemský kapitán zatím neví, jestli ho čeká nějaká reprezentační akce.  „Teď je vypsané výběrové řízení na reprezentačního trenéra. A asi kvůli tomu mi dosud nepřišel žádný plán  akcí, takže nevím, jestli něco bude," přiblížil Podzemský.