Pět ligových utkání čekalo na znojemské volejbalové celky o víkendu. Čtyři kola před koncem základní části se v dospělých kategoriích utkali muži a ženy. Mužský výběr hladce porazil Ústí nad Orlicí, ženy jednoznačně podlehly Jehnicím. Junioři a juniorky pak prohrály zápasy s Brnem a Zlínem, úspěšné byly kadetky proti Novému Jičínu.

„My jsme do zápasu vstoupili v dobrém rozpoložení a než se soupeř rozkoukal, byl první set u konce – skóre 25:14 svědčí o rozdílu dvou tříd! Ovšem podcenit se nevyplácí žádného soupeře. Najednou jsme hráli příliš profesorsky a bojovali jsme o zisk druhé sady až v koncovce, v níž byl šťastnější tým Ústí nad Orlicí, a bylo překvapivě srovnáno," přiblížil po zápasech znojemský trenér Pavel Chaloupecký.

Zbylé dva sety si už ale znojemští hráči vzít nenechali, a slavili tak výhru v prvním zápase. Druhý se domácím povedl ještě lépe. „Hráli jsme klidněji, když bylo potřeba, hráli jsme na plné obrátky. Tři body jsme si pohlídali, a to je důležité," radoval se trenér.

Ženám se nedařilo

Ženy naproti tomu klidně nehrály. „Bylo to rozhodující utkání, chtěli jsme vyhrát. Kdyby se nám povedly urvat všechny body, zajistili bychom si udržení ve druhé lize. To se nám ale nepovedlo. První utkání jsme prohráli zcela jednoznačně 0:3. Ve druhém jsme byli bojovnější, dostali jsme se ke koncovce. To nám ale taky nepomohlo, Jehnice si výsledek pohlídaly," líčil trenér žen Martin Sikora.

Junioři Znojma se o víkendu představili v Brně, kde prohráli oba zápasy 0:3. „V prestižních utkáních jsme chtěli ukázat, co v nás je, že dokážeme vyhrát. Letos máme tým, se kterým by druhé místo nabyté výhrou byl obrovský úspěch. Nepovedlo se, po prvním smolně prohraném setu jsme se už vezli, Brno nás porazilo zcela jednoznačně," řekl kouč juniorů Marek Jakubec.

Juniorky na domácí palubovce přivítaly celek ze Zlína, který kvůli zajištěné záchraně v soutěži porazit nemusely, ale vyhrát chtěly. „První zápas byl hrozný, ve druhém jsme se popraly o výsledek. Ztratily jsme vedení 2:0, Zlín se dostal do ráže a my mu pak byly lehkým soupeřem," mrzelo po zápase trenéra Martina Galluse.

Neúspěchy ve starších kategoriích alespoň částečně vykompenzovaly kadetky, které zvítězily v Novém Jičíně dvakrát 3:2.

Následující víkend se pět kategorií uvede doma, muži v sobotu v 9 a ve 13 hodin proti Hrotovicím, ženy v 11 a v 15 hodin proti Vsetínu. Junioři pak v neděli v 10 a ve 13 hodin přivítají Drásov, kadetky v sobotu ve stejný čas Nový Jičín.

VOJTĚCH POJER