Především doufá, že se na mužstvu třítýdenní herní přestávka nepodepíše. „Úplně jsem nepochopil, proč liga začala o dvacet dní dřív. Podle mě je to špatné, odehrajete dvě utkání a pak začínáte od znova. Nevím, jestli se dá zabránit, abychom neztratili rytmus, to se uvidí až v zápasech,“ povídá šestadvacetiletý forvard.

Přitom Buldoci nemají vstup do sezony vůbec špatný. V úvodním duelu sice prohráli 5:6 po nájezdech, nicméně s mistrem z Chodova sehráli vyrovnané klání. O týden později si navíc smlsli nad Libercem 8:4 a v tabulce okupují sedmou příčku. „Byli jsme dobře připraveni. Chtěli jsme proti Chodovu získat tři body, což se nám bohužel nepodařilo. Škoda, soupeř byl hratelný,“ lituje Žižka.

Start do sezony
Bulldogs Brno:
1. kolo – Chodov 5:6 sn.  
3. kolo – Liberec 8:4       
Pozice: 7. místo (4 body)

Znojmo:
1. kolo – Liberec 9:4       
3. kolo – Sparta 5:9         
7. kolo – Pardubice 5:10  
Pozice: 10. místo (3 body)

Hned v prvním duelu proti těžkému soupeři se střelecky prosadil. „Nevím, zda je to pro sebevědomí důležité, ale určitě to bylo příjemné. Hlavně, abych takto pokračoval celou sezonu a ne jen sem tam,“ přeje si odchovanec znojemského florbalu.

Pochopitelně tak sleduje svůj bývalý tým, který nejvyšší soutěž hraje po sedmi sezonách strávených v první lize. Nováček už má za sebou tři zápasy, stejně jako Brno dokázal vyzrát na Liberec. Nestačil naopak na Pardubice a pražskou Spartu.

V tabulce se proto nachází na desátém místě. „Nevím, jestli Pardubice a Spartu považují za soupeře, s nimiž chtějí sbírat body, nebo je spíš překvapit. Znojmu držím palce, aby uhrálo nějaký solidní výsledek a hlavně, aby extraligu udrželo,“ říká Žižka.

Ohledně setrvání Znojma v nejvyšší soutěži je optimistický. „Má spoustu mladých a šikovných kluků. Po taktické stránce hodně pomohl příchod Milana Fridricha. Osobně si myslím, že může být i adept do play-off. Na vzájemný souboj se těším, ale mám i trochu obavy. Tím, že hraju proti svým, je to zvláštní a ne vždy se mi daří,“ tvrdí.

Ve třetím kole MOL Cupu druholigové Znojmo padlo doma 0:1 s pražskou Spartou.
Mol Cup: Znojmo těsně podlehlo Spartě, loučí se i Hodonín



PATRIK EL-TALABÁNI