Je možné, že Zemi lží nakonec postavíte jinde?
Chtěl bych projekt samozřejmě realizovat tady. Už je ovšem tak daleko s plánováním a investovali jsme do něj tolik peněz, že kdybychom do dvou let nedostali všechna povolení, musíme přemýšlet i o tom, že ho postavíme někde jinde. Byla by to velká škoda. Nerozumím tomu, proč potřebná povolení stále nemůžeme dostat. Je to investice v řádech několika milionů eur a nabídne od čtyř set do dvou tisíc pracovních míst.

Je to velký projekt. Přitáhne dostatek návštěvníků na to, aby byl i výdělečný?
Myslím, že určitě. Ve vídeňském Prátru je už téměř čtyřicet procent návštěvníků z Čech. V Česku nic podobného není. Zábavní park, který tu chci postavit, není sice Prátru podobný, ale ve střední Evropě nic podobného není. Myslím si, že není problém přitáhnout tři sta padesát až půl milionu lidí ročně.

Zábavní park by měl vzniknout na motivy vaši knihy Země lží. O co v ní jde?
Je to fantasy román. Dvě děti zmizí v Zemi lží a aby se dostaly zpátky, musí nalézt klíč pravdy. Dveře zpátky do reálného světa může otevřít jen král Země lží a tomu také musí děti klíč odnést. Cestou plní řadu úkolů. Kniha vyšla zatím jen v Rakousku. Tam má veliký úspěch. Připravujeme překlad do ruštiny, angličtiny a češtiny. Myslím, že v Česku se bude knížka taky líbit, protože tady lidé taky lžou.

Kdy u nás vyjde?
Zatím nevíme. Nebyl jsem úplně spokojený s tlumočníkem. Už jsme ale našli náhradu. Počítám, že by překlad měl být hotový do konce tohoto roku.

Kromě Země lží jste ohlásil i projekt velkého sportovního centra. Jak je daleko?
Sportovní park už také plánujeme přes dva roky. Stále máme ale problém s tím, že nemáme všechna potřebná povolení.

Co konkrétně by ve sportovním parku mělo být?
Sportovní park by měl stát zhruba na deseti hektarech. Zájemci zde naleznou možnost vyzkoušet si nebo provozovat čtyřiašedesát druhů moderních, atraktivních sportů. Na jeho přípravě pracujeme ve spolupráci s olomouckou univerzitou. Lahůdkou může být například možnost zajezdit si na skateboardu s motorem, který jezdí rychlostí až čtyřicet kilometrů za hodinu nebo zaskákat na bungee trampolíně. Takové věci jsme vybrali proto, že nejsou běžné, jako třeba tenisové kurty.