Požár zpozorovali sousedé, které vzbudil štěkot psů. Když vnikli do domu, z něhož vycházel hustý kouř, našli jeho obyvatele bez známek života.

„Muže, který se zřejmě nadýchal toxických zplodin hoření, vynesli ven a snažili se ho oživovat. V oživovacích pokusech pokračovali také hasiči a přivolaní zdravotníci. Lékař ale konstatoval jeho úmrtí,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči hlášení o požáru přijali půlhodinu po jedné hodině noční. „Na místo vyjely tři jednotky: profesionální ze stanice ve Znojmě a dobrovolné jednotky z Mramotic a Šumné. Požár, který zasáhl část přízemí a půdní prostor, dostali pomocí dvou vodních proudů pod kontrolu v dvě minuty před druhou hodinou noční. Po rozebrání zasažené střechy i přístavku a dohašování lokálních ohnisek hoření likvidaci požáru ukončili ve tři čtvrtě na pět ráno,“ popsal událost Haid.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů. „Oheň zničil zařízení kuchyně a zasáhl také půdní prostor, část střechy i přístavku. Způsobenou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na sedm set tisíc tisíc korun. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů vyčíslil na milion korun,“ dodal mluvčí.