„Hlavní naší odrůdou je Veltlínské zelené. Tvoří asi pětapadesát procent celkové produkce. Dvacet procent je Zweigel a zbytek tvoří odrůdy jako například Chardonnay, Rulandské bílé, Sauvignon či Vlašský ryzlink. Z červených vín vyrábíme Svatovavřinecké, Rulandské modré či Merlot,“ vypočítává vinař.
Vinařství Gruber vyprodukuje asi osm tisíc hektolitrů vína ročně. Většina vyrobeného vína je z vlastních vinohradů, přibližně z dalších třiceti hektarů ještě nakupují hrozny pro výrobu vína.

V novém prostoru Weinquartieru se mladému muži líbí.

„Je dobře, že se prezentujeme v tomto moderním prostoru společně. Dohromady můžeme lépe prorazit a nabídnout naše vína na jedné ploše. Doufám, že dům bude úspěšně fungovat. V oblasti Retz má víno významnou roli a náš dům sem prostě patří,“ myslí si Gruber.

Konkurenci na české straně, především ze Znojemska, příliš nevnímá. „Vím, že v České republice jsou také velice dobrá vína. Momentálně však moravské vinaře ze Znojemska jako konkurenty přiliš nevnímám. Vinaře na Znojemsku osobně neznám ale vím, že dělají dobrá vína . To jen přispívá zdravé konkurenci na trhu,“ přiznává.

Ceny nabízených vín si ve společenství vinařů, které se ve vinotéce Weinquartier prezentuje, stanovuje každý vinař sám. „ V nabídce dvou set padesáti vín si každý vinař sám stanovuje ceny, společenství do tvorby cen žádným způsobem nezasahuje,“ dodává vinař.