„Na nápad opravit popsanou zeď, která dělá městu pěknou ostudu, nás přivedl jeden městský strážník. Slyšel, jak jsme nadávaly na vandaly a řekl nám, ať se dáme do oprav,“ popisuje Lucie Moudrá. Svůj nápad zbavit zeď nápisů přednesli učitelům a také na úřadech. „Už nyní nás podporuje naše škola, taky znojemská radnice a další instituce,“ říká studentka Petra Burdová.

Dívky proto založily projekt s názvem SOS. „Začíná být pěkně teplo a proto chceme zahájit opravy co nejdříve. Chtěly bychom lidem ukázat, že to myslíme vážně,“ dodává další ze studentek Eva Masařová. Budoucí sestřičky tento týden jednaly s ředitelem městské policie. „Byl moc vstřícný a slíbil nám, že zařídí barvy a ostatní potřebný materiál,“ pochvaluje si Lucie Klinerová. Ve škole holky nechtějí zameškat ani jednu vyučovací hodinu.

„Opravy uděláme ve svém volném čase.Žádáme tímto vandaly, ať si čmárají po zdech doma,“ říká jedna ze studentek. Slečny chce při práci natočit i televize. Pomoc slíbil i starosta Znojma. „Řekl, že si obleče montérky, a určitě nás přijde podpořit,“ se smíchem vypráví Burdová. „Ředitel městské policie si asi montérky nevezme, ale prý se na nás přijde podívat,“ doplňuje Masařová. S opravami pomůžou dívkám spolužáci a v rámci praxe učni z Uhelné.