Zhruba se stovkou nových výrobků určených pro nadcházející sezonu, ale poprvé v historii firmy i se třemi typy vlastních vodovodních baterií seznámila v minulém týdnu své obchodní partnery společnost Laufen CZ. Akci zorganizovala ve svém znojemské závodě.

„Celý týden jsme s novými výrobky seznamovali naše tuzemské obchodní partnery, přijelo se jich sem podívat okolo pěti set. Prezentace bude pokračovat ještě i v příštím týdnu a to pro naše zahraniční partnery z Lotyšska, Estonska, Litvy či Slovenska,“ uvedla Ingrid Hejkalová ze společnosti Laufen CZ.

Cílem týdenní akce je podle ní ukázat obchodníkům, co společnost chystá pro letošní rok na tuzemský trh za novinky.

„Chceme, aby si již nyní udělali prostor ve svých předváděcích místnostech na náš nový výjimečný set. Jde o sadu sanitární keramiky a koupelnového nábytku určenou pro malé koupelny,“ řekla Hejkalová.

Sada nových produktů byla inspirována výsledky firemní soutěže, do které mohli své obrázky koupelen zasílat běžní lidé. Designér firmy Michal Janků pak z doručených obrázků vybral desítku koupelen, pro které zpracoval profesionální 3D návrhy nového vzhledu. Každý měsíc navíc vítěz kola dostal koupelnové vybavení značky JIKA za padesát tisíc korun.

„Koupelna je malým srdcem domova, ve kterém by se celá rodina měla cítit dobře. Pro dospělé je centrem odpočinku a pro děti naopak zábavy. Takový prostor lze vytvořit jen tehdy, pokud si vybereme kvalitní vybavení, dobře rozvrhneme místo a správně zvolíme barvy,“ tvrdí designér.

Ten se značkou spolupracuje už od roku 1992.

„Pro mě to znamenalo přechod od velké architektury k interiérovému designu. Zde jsem mohl konečně realizovat projekty, u nichž jsem velmi rychle viděl výsledky, a tím si mě práce naprosto získala. Designérovi navíc umožňuje pohrát si s každým detailem,“ dodal Janků.

„Pro nás byla soutěž i jakýmsi průzkumem trhu. Potvrdily se naše domněnky, že rekonstrukcí panelákových, ale i dalších malých koupelen je v Česku stále hodně. Překvapilo nás navíc právě to, že řada zaslaných fotografií nebyla z typických panelákových umakartových koupelen, ale i z relativně nových rodinných domků,“ doplnila Hejkalová.

Laufen letos nabídne obchodníkům i konečným zákazníkům v české pobočce firmy vůbec poprvé kompletované vodovodní baterie.

„Dvě linky začaly ve znojemském provozu pracovat zhruba před měsícem. Jejich plná kapacita počítá s kompletací až dvou set tisíc kusů baterií za rok, nyní jsme asi na osmdesáti tisících kusů ročně. Předpokladem ovšem je, že se tu budou baterie přímo vyrábět,“ dodala Hejkalová.

Příležitost koupit si nové produkty ze znojemského i bechyňského závodu firmy Laufen by měli zákázníci dostat od prvního dubna. „Letos jsme se celý cyklus snažili uspíšit. Prvního dubna začíná pro náš obor nová sezona a to už chceme mít veškerý nový sortiment v obchodech. Půjde až o sto nových výrobků v pěti barevných variacích. Jen v keramice přitom máme deset nových modelů. Ty se vyvíjí až jeden rok, proto je uvedení deseti nových keramických produktů na trh opravdu poměrně velké číslo,“ uzavřela Hejkalová.

Firmu Laufen CZ vede od loňského roku poprvé český manažer, Ladislav Dvořák. Ten si přitom za své sídlo vybral právě Znojmo. Firma tu vloni investovala do nové logistické haly a výroby vodovodních baterií okolo sto milionů korun. „Z nového centra budeme zásobovat asi osmdesát zemí celého světa. Kromě Česka jsou významnými odběrateli Rusko, Německo, Rakousko, Holandsko, severské státy, Francie, Španělsko, ale třeba i USA, Kanada či Austrálie. S výrobky ze Znojma se ale můžete potkat třeba i v takových zemích, jako je Nový Zéland nebo Grónsko,“ řekl při nedávném rozhovoru pro Znojemský deník generální ředitel Dvořák.