VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Posilovali, pak se pustili do podnikání

Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Ještě zhruba před rokem byli manželé Lucie a Tomáš Volfovi obchodními zástupci, prodávajícími produkty jedné velké potravinářské firmy. Volný čas pak trávili ve fitness centru a zajímal je i zdravý životní styl. A v obou případech se setkávali se stejnou potíží. Obtížně sháněli zdravé, energeticky vyvážené a svým složením komplexní a navíc chutné jídlo.

19.6.2011
SDÍLEJ:

Majitelé firmy Fitness Food Menu Tomáš a Lucie Volfovi. Foto: Deník/ Daniel Smola

„Na cestách bylo velice těžké narazit na restauraci, kde by zdravě vařili. Takže to většinou bývalo o bagetách u benzinky. Ani přímo ve Znojmě přitom dosud není restaurace, kde by měli širokou nabídku zdravých jídel. Proto manželka začala připravovat do krabiček zdravé jídlo na celý den z vlastních nápadů a receptur, a to podle našeho vkusu a našich potřeb,“ popisuje začátky svého podnikání Tomáš Volf.

Jeho žena začala postupně připravovat snídaně, dopolední a odpolední svačiny, obědy a večeře i pro jejich známé a rodinu. „Udělala jsem si kurz nutriční stravy pro tvorbu výživových plánů, přečetla jsem spoustu knížek, obešla řadu zdravých výživ a začala jsem jídla připravovat jen pro nás. Protože to zabralo nějaký čas, říkali jsme si, že by bylo fajn, kdyby nám jídlo někdo chystal. A od toho už byl jen krůček k tomu, abychom začali jídla nabízet sami dalším lidem,“ vzpomíná Lucie.

Krabičkové stravování

Jejich prvními zákazníky byli lidé ze stejného fitness centra, kam oni sami chodili.
Takzvanou krabičkovou metodu přitom používají i jiné firmy. „My se tomuto termínu vyhýbáme. Řada firem totiž do krabiček sice odváží jídlo s přesnou gramáží, díky které člověk může svou váhu redukovat. Třeba k obědu tam ale můžete najít, když to přeženu, i knedlo, zelo, vepřo. S tím, že tam je třeba jen jeden knedlík. My jsme touto cestou jít nechtěli. Naše jídla mají vyvážené poměry bílkovin, sacharidů a dalších věcí, používáme hlavně ovoce, zeleninu, drůbeží a rybí maso, luštěniny… Dnes máme už šest set vlastních receptů, které jsme vyzkoušeli sami na sobě. A protože jsme dříve pracovali v potravinářské firmě, tak jsme nároční i na chuť jídla,“ popisuje Tomáš.

Dalším krokem bylo založení samotné firmy, kterou nazvali Fitness Food Menu. Získali všechna povolení a nakonec i výrobních prostory. „Už totiž nešlo připravovat menu, které se skládá ze snídaně, dopolední svačiny, obědu, odpolední svačiny a večeře po večerech pro všechny naše zákazníky a pak jim je ještě rozvážet. Šla jsem tedy do rizika, odešla z práce a začala pracovat sama na sebe. Veškerou přípravu jídel jsem začala dělat sama a spolu s manželem jsme všechno večer rozváželi zákazníkům. První den fungování firmy jsem připravila dvě jídla, dnes jich děláme několik stovek. Ty už samozřejmě nevařím já, ale máme vyškolené profesionální kuchařky. Já mám na starosti chod firmy, firmy kde nám s provozem znojemské pobočky pomáhá moje maminka Marta,“ doplňuje Lucie.

Firmě se daří

Propagační akce po dalších fitcentrech i ostatní propagace nesla další plody a firma tak expandovala i do dalších měst. „Já pocházím z Pardubicka, kde žije moje maminka. Tam máme další pobočku, kde se právě ona stará o chod celé pobočky. Dnes máme další pobočky v Třebíči, Brně, Chrudimi, Pardubicích a Hradci Králové a připravujeme Prahu formou frančízy. Dnes pro nás pracuje čtrnáct lidí,“ dodává Tomáš.

Zákazník Fitness Food Menu může počítat s tím, že za dvě stě čtyřicet až tři sta korun dostane kompletní denní příděl jídla, navíc tělu prospěšného a chutného. „Jídla se připravují z čerstvých surovin od ranních hodin, vakuují se a večer se lidem zdarma rozváží. Takže mají na další den veškeré jídlo, jaké potřebují,“ tvrdí Tomáš.

Firma už dnes nabízí jídla na webových stránkách www.ffmenu.cz, kromě toho si tu ale zákazník může objednat další vlastní produkt, jáhelníkový dort, vhodný pro diabetiky a bezlepkové diety, ve vánočních měsících je k dispozici zdravé fitness cukroví bez přídavku obyčejného cukru, pšeničné mouky a tučných krémů. „I cukroví děláme podle vlastních receptur, které má na starostí moje maminka,“ vypočítává mladá žena.

Denní menu si lze objednat na zkoušku a zákazník se může spolehnout i na výživové poradenství. „Nabízíme každému možnost nechat si spočítat, jakou kalorickou hodnotu jídla denně potřebuje. Tedy jeho bazální metabolismus. Pod tuto hodnotu by neměl nikdo jíst. Jde o to, aby zase neměl jídla málo.

Stejnou porci nemůže mít stokilový a šedesátikilový člověk. Pokud jí člověk pod svůj bazální metabolismus, nastává takzvaný jojo efekt. Pokud člověk začne jíst a redukovat váhu s námi, tak mu snížená váha zůstane a navíc se cítí líp,“ říká Lucie.
„Řada našich zákazníků si pochvaluje zlepšení zdravotního stavu a to už po relativně krátké době. Těší nás, že jsou mezi nimi i lékaři, kteří se k nám dostali přes zlepšený zdravotní stav svých pacientů,“ pochvaluje si podnikatelka.

Bulgurové rizoto sypané sýrem

Bulgur, cibule, olivový olej, mražená kukuřice bonduel,hrášek bonduel, čerstvá mrkev, mořská sůl se zeleninou, kari bez chemických přídavků, eidam 30%

Uvaříme bulgur doměkka v mořské soli se zeleninou, na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme hrášek, kukuřici a do poloměka uvařenou mrkev nakrájenou na kostičky, vše orestujeme a poté přidáme na uvařeného bulguru. Zakapeme olivovým olejem a přidáme kari. Ozdobíme sýrem a petrželkou.

Zdroj: Fitness Food Menu

Autor: Daniel Smola

19.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Jaroslav Svozil v souboji. Znojemští fotbalisté (v modrém) ve čtvrtém kole druhé ligy doma jednou přišli o vedení proti Frýdku-Místku, nakonec jej však dokázali přehrát 2:1.
20

Střelecký půst trval 55 zápasů. Pár kluků už mi to dávalo sežrat, říká Svozil

Orli v zápase s Lublaní.

Korupce? Obvinění Orlů od gólmana Frazeeho byl výmysl

Kvůli horku v kraji lekly tisíce ryb

Jižní Morava - Nekvalitní voda a tisíce uhynulých ryb. To je bilance letošního léta v rybnících nejen na Brněnsku. Kromě extrémních veder a nedostatku vody bojovali rybáři se zamořením nádrží sinicemi.

Požár barokního mlýna ve Vranově teď šetří policie. Majitel jedná o rekonstrukci

Vranov nad Dyjí – Policisté a úředníci mají na stole záležitosti spojené s barokním mlýnem ve Vranově nad Dyjí. Policie prověřuje okolnosti vzniku červnového požáru, stavební úřad má zahájit řízení rekonstrukci objektu na penzion.

Pro zemědělce chce ministr Jurečka přes miliardu korun

Jižní Morava - Pomoc zemědělcům za škody na letošní úrodě způsobené suchem přislíbil ministr zemědělství Marian Jurečka. Návrh se chystá v blízké době předložit vládě. „Nelze vyloučit, že konečná výše pomoci může být podobná podpoře z roku 2015, tedy 1,2 miliardy korun. Zároveň je však možné, že ministerstvo zemědělství navrhne i vyšší částku,“ sdělila mluvčí ministerstva Markéta Ježková.

AKTUALIZOVÁNO

Na křižovatce nedal přednost. Zabil sebe i spolujezdce, dalších pět zranil

Znojemsko /FOTOGALERIE/ - U Bantic zemřeli v neděli dva lidé. Od pátku policie registruje na Znojemsku čtyři mrtvé a šest těžce zraněných včetně čtyř dětí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení