VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ano, šéfe! v Hodoníně: do restaurace Westy míří davy

Hodonín - Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

2.3.2017
SDÍLEJ:

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.Foto: DENÍK/Roman Dolejský

Westy vedou manželé Westermairovi. Ludwig Westermair pochází z Rakouska a gastronomii se věnuje přes čtyřicet let. V restauraci vaří pouze on. Jana Westermairová řeší administrativu a stará se o servis.

Čtěte také: Zbourají most přes obchvat Hodonína. Pak postaví nový

Restauraci založili předloni. Specializují se na rakouskou Hausmannkost, tedy domácí kuchyni. „Nepoužíváme dochucovadla, vaříme pouze z čerstvých surovin. Naše kuchyně využívá hlavně telecí maso, hodně hovězího a zvěřiny. Kombinace jídel a přílohy k jídlům jsou trochu jiné, než jsou místní zvyklí," přiblížila Jana Westermairová.

3hvězdy v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha získala hned napoprvé restaurace Westy v Hodoníně. Zaměřuje se na rakouskou domácí kuchyni.

Dvojice se do Hodonína přestěhovala poté, co otec Westermairové onemocněl. Chtěla s péčí pomoci matce. Přihláška do pořadu byl její nápad. „Manžel byl ze změny prostředí velmi rozčarovaný. Vztahy s pronajímatelem či dodavateli nebyly takové, na jaké byl zvyklý. Hledala jsem možnost, jak ho podpořit," vysvětlila.

Pohlreichovi napsala osobní dopis. Chtěla ukázat, jak se Rakušanovi podniká v České republice. „Za dva dny se mi ozvali, že mají zájem. Už při ochutnání Zdeněk Pohlreich jídlo pochválil. Řekl, že tady nemá kuchaře co učit, že se spíš něco přiučí on," řekla.

Po odvysílání pořadu se o restauraci, která stojí poněkud bokem u parkoviště nedaleko pěší zóny, začali lidé zajímat. „Zvedla se vlna absolutní podpory, emocí a blahopřání z celé republiky. lidé mi volali ještě ten večer. Bylo to moc fajn. Najdou se ale i lidé, kteří to vidí jinak. Každému chutná něco jiného, někdy se mi ale zdá, že nás kritizují i za něco, co není pravda," popsala Westermairová.

Po odvysílání pořadu se na sociálních sítích objevila rovněž kritika hodonínské radnice. Podle příspěvků bylo oficiální přijetí moderátora dvěma místostarosty přes míru. „Produkce pořadu nás požádala o přijetí, to jsme udělali. Takové přijetí rád udělám pro kteroukoliv firmu v Hodoníně. S politickou reklamou to nemá nic společného," reagoval jeden z místostarostů, kteří se v pořadu objevili, Jiří Janda.

Psali jsme: Tři hvězdy od Pohlreicha visí na restauraci v Hodoníně

Autor: Roman Dolejský

2.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Přerova (ve žlutém) v přípravě proti Orlům Znojmo.

Orli si na Zubrech smlsli. Přerov dostal od Jihomoravanů „bůra"

Architekti chtějí zaujmout vinaře. V krojích.

Architekti chtějí zaujmout vinaře. V krojích

Více nehod motorkářů v kraji: letos již čtyři mrtví, přibylo i zraněných

Jižní Morava – Horké léto a vášeň pro rychlost plní jihomoravské silnice motorkáři a policejní statistiky novými záznamy o dopravních nehodách. Poslední s tragickými následky vyšetřovali policisté devátého srpna u Čejkovic na Hodonínsku.

Výměny žížal? Nadšenci se navzájem hledají na mapě

Jižní Morava - Kromě třídění odpadu začali lidé v domácnostech používat žížalí kompostéry. Vznikla i mapa, díky které se mohou navzájem kontaktovat. Zapojili se nadšenci na Znojemsku a Hodonínsku.

Reakcí na bodnutí přibývá. Hmyz útočí i na lékaře

Brno /ANKETA/ - Nejprve pobodali sršni mladého muže, poté zaútočili na dvě posádky záchranářů a kolemjdoucí. Scéna jako z hororu se odehrála v neděli večer v brněnské Bystrci. Výjezdů k lidem, u nichž se projeví alergická reakce na bodnutí včelou, vosou či sršněm, je podle odborníků v létě výrazně více.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení