Pořadatelé se snažili vybrat koncerty tak, aby si na své přišel opravdu každý. "Máme celkem vyrovnaný seznam účinkujících. Největší tahák jsou určitě Wanastovy Vjecy," řekla mluvčí pořádající agentury Yashica Monika Freibergová.

Kdyby ale návštěvníky začaly koncerty nudit, zabavil je doprovodný program. "Máme tu taky dětský den, grilování, kde každý dostane balíček a může si ho sám ugrilovat a třeba soutěž v pojídání tyčinek," upřesnila Freibergová.

I přes déšť obsypali břeh řeky Svitavy diváci. Mladí, starší i rodiny s dětmi se přišli podívat na letošní ročník Neckyády, která byla součástí festivalu Překročme řeku.
Plovoucímu autu odpadly kusy karoserie. Neckyádu ovládl paddleboard pořadatelek



Bohatý program přilákal za Lužánky i ty, kteří na podobné akce běžně nechodí. "Teď jsem na festivalu poprvé a je to super. Od teď budu chodit na takové akce pořád," prohlásila návštěvnice Patricia Gehlfuss.

Stejný názor měl i Jan Handlíř: "Jsem tu poprvé a moc se mi to líbí. Těšil jsem se na Karla Gotta, protože jsem jeho fanoušek. Ale i když tu není, je to dobrý," řekl.

Zapálení sportovci mohli na stadionu také podpořit svůj oblíbený brněnský tým. V pivní štafetě, hodu na koš nebo vědomostním kvízu se utkali fanoušci Zbrojovky a Komety. Kdo bude vítěz, mělo družstvo ve fotbalových dresech jasno. "Nepochybujeme, že vyhrajeme. Máme pevnou ruku a vyhráli jsme už pivní štafetu a fotbálek," těšil se na vítězství Jan Ryšavý z týmu Zbrojovky.

Kromě zábavy byl ale Létofest i možností pomáhat. Společně s nadací Modrý hroch se organizátoři rozhodli pomoct šestiletému Honzíkovi, který je v komatu. Nadace ho podporuje už několik let. "V rámci Létofestu jsme se domluvili, že veškerý výtěžek z této akce bude právě pro Honzíka," vysvětlila ředitelka fondu Monika Chasáková.

Ilustrační foto
V dopravním uzlu u zoologické zahrady vzniknou veřejné toalety. Budou zdarma

Létofest 2017 je celkem osm festivalů po celé České republice. Z Brna přesunou organizátoři akci do Liberce, Plzně a Karlových Varů.