Podle lidí ze sousedství vrah zabil manžele se dvěma syny. „Zkrátka příjemní sousedé, nikdy s nimi nebyly žádné problémy. Mluvil jsem s mužem, který je měl objevit. Prý viděl kouř z garáže, tak se tam šel podívat, aby uhasil oheň. Přitom prý našel na hromadě ty zavražděné. Jeden měl být zastřelený, další prý vrah podřízl," uvedl jeden z lidí bydlících poblíž. Dodal, že muže podezřelého z vraždy nezná. „Nikdy jsem ho tu neviděl. Nevím, kdo to je," poznamenal.

Podle informací Brněnského deníku Rovnost ale nikdo z rodiny zastřelený nebyl. Policisté to ale komentovat odmítli. „Ke způsobu úmrtí se vyjadřovat nebudeme," uvedla pouze mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová.

Obsáhlé zpravodajství najdete také v pátečním vydání Deníku Rovnost

Případ čtyřnásobné vraždy, která se stala v Brně-Ivanovicích, vyšetřují jihomoravští kriminalisté.Těla našli sousedé zavražděných. "Syn byl zrovna na grilování u známých, kteří bydlí blízko domu, ve kterém došlo k vraždě," podotkla žena z Ivanovic.

Lidé tam podle ní večer uviděli kouř, který vycházel z garáže sousedního domu. „Nějak se do ní dostali, začali rozhrabávat popel a našli v něm mrtvolu. Syn říkal, že zahlédl bezvládnou ruku s hodinkami a pak z dálky tělo," dodala žena.

Její syn prý minulý týden zahlédl i Američana Kevina Dahlgrena podezřelého z vraždy. „Prý se procházel a mluvil sám se sebou," informovala.

Podle starosty Ivanovic Jaroslava Elznera jsou obyvatelé městské části zaskočení. „Je to tragédie, všichni jsme v šoku. Nikdy se tu nic takového nestalo. Volal jsem i do školky, aby nepouštěli děti ven, aby se tam náhodou nepřipletly," poznamenal starosta.

Bezproblémová rodina

Upozornil, že se zavražděnými lidmi nikdy problémy nebyly. „Byla to slušná, klidná rodina. Toho podezřelého neznám, viděl jsem ho jen několikrát v místní restauraci," podotkl.

Rodina, u které jejich příbuzný Dahlgren několik týdnů bydlel, se podle sousedů přistěhovala do ulice asi před osmi lety. Většina z nich se s nimi nestýkala. „Ani nevím, kdo tam bydlel. Roznáším tu dopisy, ale u nich jsem nikdy nebyla," vysvětlila místní pošťačka.

Při venčení psů potkával otce rodiny další soused. "Prohodili jsme pár slov. Můj pes ale před pár lety umřel, tak už od té doby ven moc nechodím. Ty chlapce si vůbec nepamatuji," vzpomínal soused.

Případ čtyřnásobné vraždy, která se stala v Brně-Ivanovicích, vyšetřují jihomoravští kriminalisté.Podle další sousedky tam rodina bydlela kratší dobu než všichni ostatní. „Většina z nás tu má starší domy. O sousedech nic nevím. Občas jsem je potkávala, ale ničím neupoutali mou pozornost. Byli to naprosto normální lidé," vyprávěla žena, která bydlí ve stejné ulici.

Když došlo k vraždě, byla zrovna v části domu s okny do zahrady. „Až kolem jedenácté hodiny jsem slyšela hluk z ulice. Šla jsem se podívat a uviděla jsem, jak se do ulice sjíždí policisté, záchranáři i hasiči," popsala večerní událost sousedka.

Hned ji prý bylo jasné, že se stalo něco velmi vážného. „Napočítala jsem asi deset aut. Silnici úplně zablokovaly. Později jsem zjistila, že tam v domě zemřeli čtyři lidé," konstatovala žena.

Upozorňuje, že dokud bude mladík na svobodě, bude z něj mít pořád strach. „Jeho fotografii jsem ještě neviděla, tak ani nevím, jestli jsem ho v ulici někdy potkala. Cítím se ale ohrožená. Myslím, že stejně jako ostatní obyvatelé," dodala.

Stejný pocit má i majitelka tamní restaurace Zikušková. „Prosili jsme policii, aby k nám postavili jednu hlídku. Odmítla to s tím, že se Dahlgren už určitě nevrátí. Naše servírka se v restauraci přesto sama bojí. Proto ji nemohu nechat za barem samotnou," vysvětlovala Zikušková cestou na výpověď k policii. Poté se plánovala vrátit hned do restaurace.

Dva zavraždění hráli v kapele Ukulele Orchestra jako Brno. Tu má Dahlgren na facebookovém profilu zařazenou mezi své oblíbené. Kapela ve čtvrtek potvrdila, že jsou mezi oběťmi dva její členové a zrušila všechny nejbližší koncerty. „Uvidíme, co bude dál. Je možné, že i skončíme," uvedl zpěvák orchestru Karel Heřman. Dodal, že skupina se k záležitosti nechce víc vyjadřovat.

Nebezpečný muž. Se zbraní

Policistům se podařilo získat fotografii mladíka. O podezřelém také ví, že na sociálních sítích vystupuje pod jménem Kevin Dahlgren. „Intenzivně po něm pátráme. Zároveň žádáme lidi, aby jakékoliv informace o pohybu nebo výskytu hledaného okamžitě sdělili na linku 158," uvedla mluvčí Vedrová.

Dahlgren je nyní na útěku a policisté po něm pátrají. Důrazně přitom varují lidi, aby se mladíka v žádném případě nepokoušeli zadržet. „Jedná se o nebezpečného muže, který je pravděpodobně ozbrojený," upozornila mluvčí.

Dvacetiletý Dahlgren si v Brně podle všeho přivydělával lekcemi angličtiny, které nabízel na svém facebookovém profilu ještě 10. května.

Objevení čtyř zavražděných předcházel výjezd hasičů, kteří ve večerních hodinách vyrazili k nahlášenému požáru rodinného domu v Brně-Ivanovicích. „Na místě jsme zjistili, že se v domě stal trestný čin. Přivolali jsme proto policii," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.