I když na pár šťastlivců čekají poslední volné pokoje, kapacita některých hotelů a kempů ani nedostačuje poptávce. Stejně jako každý rok budou i letos ceny za pokoje o víkendu Grand Prix vyšší.

Plno hlásí většina ubytovacích zařízení. „Celý hotel je obsazený. V době Velké ceny jsou u nás pokoje dražší, stejně jako u konkurence,“ sdělila Hana Vránová z hotelu Pegas.

S podobnou situací se návštěvníci setkají napříč celým Brnem. „Všechny pokoje máme zamluvené,“ řekl Petr Kmetík z hotelu Holiday Inn.

Ilustrační foto.
Mizí zahrady i sady. Kvůli dovozu ovoce a nezájmu lidí o dražší tuzemské

Poslední pokoje ještě mohou zájemci sehnat u firmy GProoms, která během akce zprostředkovává bydlení na vysokoškolských kolejích. A dokonce levněji. „Většina ubytování je už vyprodaná. Podle možností přizpůsobujeme ale ceny pokojů tak, abychom jich naplnili co nejvíce,“ vysvětlila Silvie Hanychová z GProoms.

Ujistila, že ubytováním u nich péče o zákazníky nekončí. „Zajišťujeme odvoz na okruh a neustále komunikujeme s našimi zahraničními hosty,“ dodala.

Moc štěstí s ubytováním na poslední chvíli nečeká na opozdilce ani v kempech. Místa v motorkářském kempu A přímo u Masarykova okruhu jsou vyprodaná už několik měsíců. „I přes navýšení ceny jsme je prodali stejně rychle jako dříve,“ řekla mluvčí Turistického informačního centra Adéla Nováková. Situace není pro zájemce lepší ani na vzdálenějších místech.

Michal Hradiš z Fakulty informačních technologií brněnského Vysokého učení technického.
Rozmazané fotografie? Možná minulost. Díky metodě brněnských vědců

Plně obsazeno mají i v kempu Oáza v Ostrovačicích, kde zdražují už tradičně z osmdesáti na 150 korun na osobu na noc. Přímo vedle kempu vede průtah Ostrovačicemi, který silničáři opravují. Po dobu konání Velké ceny ale práce kvůli návštěvníkům přeruší. „Rezervace jsou všechny obsazené, tak snad bude silnice opravdu průjezdná,“ podotkla majitelka Jitka Božková.

Všechny chatky jsou obsazené i v blízkém kempu Alpa, ovšem stany a karavany nerezervují. Místo dostane tedy ten, kdo přijede nejdřív. „Doporučuji se ubytovat už ve středu,“ doplnila Renata Kořínková z kempu.

Velké šance na ubytovaní nemají ani lidé, kteří chtějí využít takzvané sdílené by-dlení. Podle serveru Airbnb je volná už jen desetina míst. Do jaké míry je to způsobené právě Velkou cenou, se zástupci služby nevyjádřili.

ELIŠKA KOUKALOVÁ
MICHAELA NÁROŽNÁ