V přípravných zápasech byla sestava Brňanů prošpikovaná mladíky a v duelech s německými týmy to bude podobné. Brankář Jiří Trvaj, obránci Tomáš Žižka, Milan Hruška, Juraj Valach a útočníci Róbert Petrovický, Leoš Čermák a Jakub Svoboda. To je sedm nešťastných, které trápí větší či menší zdravotní trable. „Nemá cenu riskovat. Nejsme v play off, ale v přípravě. Někteří jsou třeba zranění jen lehce, není ale důvod je hnát na led," tvrdil brněnský kouč Zdeněk Venera.

V pátek večer Kometa obsadí stadion v saském pohraničním městě Crimmitschau, které si pro svůj duel vybral Hamburk. V neděli pak Brňané zamíří do Berlína k mistru Německa Eisbärenu. „Proti zahraničním klubům okusíme jiný styl hokeje, trochu nakoukneme do Evropy," pousmál se střelec Tomáš Svoboda.

Švédsko i Finsko

Největší svátek si užijí fanoušci modrobílých v domácím stánku. Do Kajot Areny příští víkend zamíří švédská Lulea a finské Oulu. „Zápasy se hrají ve velkém tempu jako v extralize, bude to určitě výborná příprava na ligu. Jako nejtěžší ale vidím hned první dva zápasy venku," poznamenal Svoboda.

Los byl štědrý pro diváky a milosrdný pro pokladnu Komety i hráče. Jak Oulu tak Lulea jsou nejseverněji položené kluby svých soutěží. „I cestování do Německa nám bohatě stačí. Docela se toho děsíme," přiznal už před odjezdem kapitán extraligového vicemistra Radim Bičánek. Při cestě do Německa, Plzně a Salcburku Kometa i tak stráví na silnicích 2 700 kilometrů.

Před rokem při své premiéře v soutěži skončila Kometa na posledním místě základní skupiny. Hokejisté ji berou pouze jako přípravu, i když specifickou. „K zápasům přistoupíme jako ke všem ostatním. Ještě se dá míchat s lajnami a formacemi do přesilovek. Máme čas si všechno vyzkoušet než půjde o body, které jsou pro nás nejdůležitější," uzavřel Svoboda, autor dvou branek z úterního přípravného zápasu proti Vítkovicím, který Kometa vyhrála 8:5.

Zápasy Komety v European Trophy

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!