Celkem jde o deset regionálních autobusových linek s významnými turistickými destinacemi. „Zájemci s nimi mohou dojet do okolí Oslavan a Mohelna, Kunštátska a Olešnicka, Boskovicka a Velkoopatovicka, Moravského krasu, Drahanské vrchoviny, Ždánického lesa a Bílých Karpat. Mohou je využít i cestující z řady měst a obcí na trase, například Kyjova či Veselí nad Moravou,“ připomněl mluvčí koordinátora Květoslav Havlík.

Spoje zajišťuje o víkendech a o státních svátcích několika odjezdy denně. Část autobusů je vybavena přívěsným vozíkem s kapacitou do dvaceti kol, ostatní spoje umožňují připevnění maximálně kol na záď autobusu. „S výjimkou jedné linky všechny spoje začínají na významných přestupních uzlech v okolí Brna, kam lze snadno dojet vlaky – do oblasti Blanenska a Boskovicka nízkopodlažními,“ uvedl Havlík.

Ředitel krajského koordinátora dopravy, Jiří Horský, doplnil, že jej aktuálně oslovil i provozovatel Bukovanského mlýna, turistické atrakce v blízkosti Kyjova, který buduje novou zastávku v této lokalitě obsluhované cyklobusovou linkou 642. „Možná ještě letos ji budou moci cyklisté využít,“ dodal mluvčí.