„Podle doposud zjištěných informací mělo k útoku dojít mezi dvacátou až jednadvacátou hodinou. Chlapec šel od mostu, kde začíná ulice Jana Palacha, směrem k Shopping centru,“ uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Agentura Mediafax zjistila od matky napadeného, že chlapec byl v ohrožení života kvůli vnitřnímu krvácení. „Doktoři řekli, že má poškozená játra a natrženou ledvinu. Hned musel na operaci a o ledvinu přišel," sdělila Mediafaxu žena.

Podle ní jí syn řekl, kdo jej napadl. „Přišli k němu tři romští občané a chtěli po něm cigaretu. Když řekl, že nemá, povalili ho na zem a zbili. Kolem nákupního centra se podobných skupin pohybuje spousta a můj syn není prvním, koho tito lidé napadli," zdůraznila matka.

Případem se již od nedělního večera intenzivně zabývají břeclavští kriminalisté i policisté z obvodního oddělení. O spolupráci požádali také městskou policii.

Policie shání informace

Chlapec leží ve vážném stavu v nemocnici, proto policie uvítá pomoc od všímavých lidí. „Žádáme občany, kteří se ve večerní době nacházeli poblíž a mohli by poskytnout jakékoliv informace, aby se s námi spojili prostřednictvím tísňové linky 158,“ děkuje předem za ochotu Haraštová.

„Chlapec u nás leží, jeho stav je stabilizovaný. Další informace poskytovat nemůžeme,“ potvrdila hospitalizaci mluvčí břeclavské nemocnice Radomíra Schweitzerová.

Kvůli napadení patnáctiletého hocha se dokonce v pondělí odpoledne sešel starosta Břeclavi Oldřich Ryšavý s šéfem břeclavské policie plukovníkem Františkem Klimusem.

„Jsem přesvědčený, že policie, státní zastupitelství i soudy budou postupovat stejně razantně, jako tomu bylo v předešlých podobných případech. Zvyšujeme hlídkovou činnost ve městě a neustále se snažíme hledat peníze na lepší kamerový systém, který by umožnil lépe dohlížet na situaci ve městě,“ ujistil o důležitosti bezpečnosti obyvatel Břeclavi Ryšavý.

Policie České republiky společně s městskou policií posílí po nedělním napadení hlídky v ulicích města především ve večerních hodinách.


Vážení čtenáři, vzhledem k velkému množství nevhodných příspěvků jsme byli nuceni diskuzi zrušit. Všem slušným čtenářům se omlouváme.

Redakce Břeclavského deníku Rovnost