Podle mluvčího se při bouři, která se krajem přehnala ze západu, nikdo nezranil. Lidé však sčítají škody na majetku. Problémy řešili třeba obyvatelé domu v brněnském Jundrově, kde při opravách střechy začalo zatékat do několika bytů. „Zajistili jsme uvolnění odtoku. Na místě byla starostka městské části. Obyvatelé tří bytů mají náhradní ubytování," uvedl Mikoška.

Podobné trable měli 
v Brně také lidé v Bayerově ulici, kde hasiči museli vyčistit ucpaný okap. Ve Strážnici na Hodonínsku spadl jeden ze stromů na osobní auto, v Hustopečích na Břeclavsku zase jiný strom poškodil hroby na tamním hřbitově. Hasiči jej rozřezali a nechali odvést.

Ilustrační foto.
V Brně padaly pětatřicítky. Teplotní rekord ale odolal

Na Hodonínsku a Břeclavsku obyvatele potrápil také výpadek proudu. „V těchto oblastech bylo bez proudu několik stovek domácností. V Brně a na Brněnsku pak docházelo jen k lokálním výpadkům, které jsme zvládli přepojit a zásobovat z jiného zdroje," oznámila mluvčí energetické společnosti E.on Božena Herodesová.

Ve stejnou dobu na Znojemsku následky bouřky porušily železniční trať mezi Moravskými Bránicemi a Moravský Krumlovem. „Stalo se to ve čtyři hodiny ráno, trať se podařilo zprovoznit v sedm," informovala mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Počty popadaných stromů v kraji6x Blanensko
9x Brno-město
17x Brno-venkov
13x Břeclavsko
20x Hodonínsko
4x Vyškovsko
7x Znojemsko
1x výjezd na Vysočinu

SOS tlačítko. Ilustrační foto.
Mohou zachránit život. Nová SOS tlačítka přivolají pomoc díky GPS navigaci