A to není všechno. Podle informací Rovnosti usiluje také o zbylých třicet procent od podnikatele Petra Hoskovce. „Mám zájem o jeho podíl, aby klub byl ve stoprocentním vlastnictví. Jakmile se oficiálně stanu majitelem, určitě Hoskovce požádám o schůzku a budeme se bavit. Mám informace, že je ochotný podíl prodat za stejných podmínek jako bratři Prosové. Jestli to je pravda, domluvíme si formální stránku věci a také platbu,“ potvrdil Přeček, který na počátku šedesátých let chytal první ligu v dresu Královopolské strojírny Brno.

Hoskovec se odprodeje svých třiceti procent také nebrání, takže se Zbrojovka možná dočká jediného vlastníka. „Pro mě je důležité, aby klub zažádal o licenci, dohrála se druhá liga a v další sezoně se Brno pokusilo o postup do nejvyšší soutěže. O mě nejde,“ poznamenal Hoskovec.

Chce nový stadion

Nový majitel rovněž uvažuje o získání Tréninkového centra mládeže v Brněnských Ivanovicích a mezi jeho priority patří vedle postupu do nejvyšší soutěže výstavba nového stadionu. „Fotbal v Brně se neobejde bez podpory veřejných orgánů. Postavit stadion za 1,4 miliardy bez města prostě nemůžete,“ uvedl Přeček.

Pokud se magistrát k jeho plánu připojí, neváhá mu nabídnout vstup do Zbrojovky. „Všechny politické strany v Brně mají stadion ve volebním programu, což je konečně spojující myšlenka. Musí říct: Ano, vytvoříme takové a takové podmínky. Pak městu klidně nabídnu i většinovou účast v klubu,“ prohlásil jedenasedmdesátiletý právník.

Na chodu brněnského oddílu se chtělo podílet také družstvo fanoušků Věříme Zbrojovce. To zatím hlásí sedmašedesát členů. „V tuto chvíli nejsme dostatečně silný partner pro jednání o vstupu do Zbrojovky. Vítám změnu majitele, která fotbalu v Brně snad do budoucna pomůže,“ řekl předseda představenstva družstva Roman Vaněk.

Zbrojovka změní vlastníka po téměř devíti letech. Po sestupu z první ligy měla ekonomické potíže, hráči ani trenéři tři měsíce nedostávali výplaty a od prosince měl klub zastavené přestupy kvůli dluhu vůči bývalému brankáři Martinu Lejsalovi.

S nedělním startem jarní části druhé ligy se brněnský fotbal patrně odrazí k lepší budoucnosti. Jaro ovšem začíná ze čtrnácté příčky tabulky. „Čekali jsme na výsledek jednání o novém majiteli. Každou pozitivní zprávu přijímáme s nadšením a je dobře, že jsme se ji dozvěděli před sezonou. My teď musíme rozhodnout, zda se klub zachrání i na hřišti,“ pronesl brněnský kapitán Petr Švancara.

Věřím si, že dám Zbrojovku do kupy, má jasno Přeček