Důvodem, který pátrání pro dnešek ukončil, je i stále se zvyšující průtok řeky. Ten znamená nebezpečí i pro záchranáře, kteří byli na místě.

Na mostě u Rohatce zůstávají policisté, kteří hlídají hladinu řeky. „K dispozici dále zůstává policejní člun, na kterém budou policisté během víkendu v určitých intervalech kontrolovat vodu a pátrat po pohřešovaných osobách či jejich věcech," dodal Zámečník.

Jako velkou tragédii vnímají celou událost obyvatelé Petrova, ze kterého šestatřicetiletý pohřešovaný muž pochází. V domku bydlí se svou dcerou a na výlet vyrazil se svým kamarádem ze Sudoměřic. „Znám rodiče ztraceného muže. Jsou to velice příjemní lidé a jejich syn také. Podle mě je úsek řeky tady nebezpečný, už se tam utopilo více lidí," řekla i Marie Hartmanová, která bydlí jen pár desítek metrů od domu pohřešovaného a jeho dcery.

Jsou to milí lidé. Je strašné co se stalo, říkají zdrcení sousedé

Dvoupatrový dům v Petrově, ve kterém bydlí, stále pohřešovaný, šestatřicetiletý muž se svou šestiletou dcerou zeje prázdnotou. Na zahradě je zamknuté kolo a pod střechou jedné garáže stojí další. Vzadu má dětskou sedačku. Na zvuk zvonku nikdo nereaguje.

Po muži, který se ztratil při svém výletu na vodu i se svým dítětem a kamarádem ze Sudoměřic, pátrají už od středy večer policisté, hasiči i potápěči. Celé tři dny se o výsledky pátrání zajímají i nejbližší sousedé. „Je to strašné. Celý případ s manželkou bedlivě sledujeme," říká jeden ze sousedů, jehož zahrada přímo sousedí se zahradou pohřešovaných.

Ztracený muž v domku bydlí společně s rodiči. „V těchto dnech si zrovna opravoval garáž, kterou mu dal jeho otec. S manželkou jsme s nimi mluvili ještě ten den, kdy se ztratili. Byli na dvoře. Z ničeho nic padlo rozhodnutí, že vyjedou na vodu. Už se nevrátili," popisuje zdrceně soused. Podle něj byli oba pohřešovaní muži vášnivými rybáři. Muž ze Sudoměřic dokonce pracuje v rybářské firmě. Řeku by tak měli alespoň trochu znát.

Šestatřicetiletý muž byl podle nich milý a slušný člověk. „O malou se vzorně staral. Bydlel s ní tady bez její matky, s tou se rozvedl. Je to strašné. Malá je zlaté dítě," říká soused a známý. Současně doufá, že se trojice přece jen najde. Živá. „Už je to ale dlouho. Doufám, ale moc nevěřím," dodává.

Velkou reportáž Petra Turka z páteční záchranné akce najdete v sobotním vydání Deníku Rovnost