Policisté se o nálezu mrtvé studentky dozvěděli v úterý krátce po čtvrté hodině odpoledne. „Chodím tudy každý den, zrovna v úterý jsem odcházela z práce někdy po třetí hodině," řekla žena, která pracuje na dohled od zahrady a nepřeje si být jmenována. „Kamarádka je zaměstnána přímo v zahradě. Když jsem se to dozvěděla, hrozně jsem se o ni bála. V botanické zahradě je spousta zákoutí, kde nic není vidět a může se stát cokoliv," dodala žena.

Policejní manévry s vrtulníkem neunikly pozornosti obyvatel Černých Polí. „Bylo mi divné, proč tam ten vrtulník tak dlouho krouží. Jsem bývalý voják a vrtalo mi to hlavou. Až ráno jsem se dozvěděl o vraždě," uvedl starší muž, jenž si nepřál být jmenován. „Policie na místě v úterý upozorňovala obyvatele, aby byli opatrní," uvedla starostka Králova Pole Karin Karasová, pod jejíž městskou část arboretum spadá.

Když se o vraždě dozvěděli lidé z médií, začali mít strach. „Šel jsem na tramvaj vyzvednout spolubydlící, která se bála jít sama," sdělil architekt Ján Jaroň, který žije nedaleko botanické zahrady.

Vstup do zahrady Mendelovy univerzity uzavřely červenobílé pásky. „Dovnitř vás pustit nemůžeme. Máme seznam osob, které mají vstup dovolený," informoval jeden z několika hlídkujících policistů. Další muži propátrávali přilehlé sídliště, prohledávali koše a další místa, kde je možné něco ukrýt.

Pitva již v noci z úterý na středu potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. Policie zatím vraha nevypátrala. „Žádáme všechny, kteří mezi třetí a pátou odpoledne zahlédli v okolí něco podezřelého, aby se na nás obrátili na lince 158," požádala policejní mluvčí Petra Ledabylová. V tuto chvíli už kriminalisté vyslýchají několik osob, které by k případu mohly podat důležité informace.