Společnost, která stavbu zajišťuje, s jejím tvrzením nesouhlasí. „Víc než rok před zahájením přestavby jsme komunikovali se sousedy objektu, tedy městem Adamov a Školním lesním podnikem Křtiny. Co se týká porostu, šlo o keře a nemocné stromy ve svahu,“ uvedl majitel firmy Ondřej Gryga.

Ilustrační foto
Zubní pohotovost? Na Vyškovsku stále v ohrožení. Lidé jezdí pro pomoc až do Brna

Dodal, že vykácení části porostu schválilo vedení města i inspekce životního prostředí. „O záměru přestavby se ví už delší dobu. Budova byla na prodej tři roky. Bylo jasné, že dřív nebo později se tam začne stavět,“ vysvětlil muž.

ZDRŽENÍ OVLIVNÍ CENY

Rauerová podala i odvolání proti povolení na přestavbu domu. „Paní Rauerová je podala několikrát. Naposledy měla dojem, že dochází k černé stavbě. Kontroly z inspekce životního prostředí ani ze stavebního úřadu na žádné porušení zákona nepřišly. V současné době máme schválené povolení na demolici. Což teď děláme. Přestavba začne, až ji schválí stavební úřad. To vzhledem k odvolání nebude tak brzy,“ informoval Gryga. Zdržení stavebních prací se podle něho promítne také do cen bytů.

Ilustrační foto.
Loňský nedostatek medu? Letos bude ještě hůř. Kvůli trvajícímu suchu

Legální činnost potvrdil adamovský stavební úřad. „Původní stavební povolení bylo zrušené. Krajský stavební úřad je vrátil zpět do Adamova k dalšímu projednání. V současné době probíhá jen demolice, která je řádně povolená,“ osvětlila situaci Blanka Obršlíková.