Dvě auta se krátce po poledni srazila například v ulici Antonína Slavíka v Brně. „Dva účastníci nehody si stěžovali na bolesti hlavy. Viditelná zranění ale neměli. Záchranáři je převezli na vyšetření do Úrazové nemocnice," konstatoval brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na silnici zůstaly po srážce zbytky plastů, které bylo potřeba odklidit. „Proč se auta srazila, zatím vyšetřujeme," dodal mluvčí.

Policisté uvedli, že včera dopoledne řidiči bourali častěji než obvykle. „V kraji jsme zaznamenali jedenadvacet nehod," sdělila mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Odpoledne se situace začala uklidňovat. „Sníh se na silnicích držel jen ojediněle. Většina jich byla bez problémů sjízdná," upozornil Martin Surý z dispečinku jihomoravské Správy a údržby silnic.

Ani v nadcházejících dnech si policisté na jihomoravských silnicích příliš neodpočinou. Kvůli Velikonocům totiž chystají Akci X, zaměřenou na dohled nad provozem. A taky na opilé řidiče. „Máme zkušenosti, že řidiči o Velikonocích sedají za volant opilí častěji než obvykle. Zaměříme se na ně hlavně v pondělí prvního dubna. Do té doby chceme ještě důsledněji dohlížet na provoz," informoval šéf jihomoravské dopravní policie Jindřich Rybka.

Výluky na dálnici D1 kolem Brna
- Začnou v neděli 31. března. Provoz bude omezený ve směru na Prahu mezi sjezdy Brno-centrum a Brno-jih.
- Komplikace kolem Brna skončí 23. června, kdy dělníci dokončí rekonstrukci úseku dálnice D2 od obchodního domu Ikea směrem k nájezdu Brno-jih na dálnici D1.

Dodal, že policisté pošlou do terénu dvojnásobný počet hlídek než v jiné dny. „Chceme hlídat nejen hlavní tahy, ale i vedlejší silnice. Právě na nich totiž spousta opilých řidičů jezdí ve snaze vyhnout se kontrolám," sdělil šéf dopravní policie.

Strážci zákona varují také před řidiči bez zkušeností, kterých bývá o svátcích víc. „Ostatní musí brát v úvahu, že o Velikonocích těchto lidí na silnicích přibude. Je proto nutné být opatrný," varoval mluvčí Šváb.

Zdržení čeká od neděle také na řidiče cestující kolem Brna po dálnici D1. Ve směru na Prahu tam dělníci v úseku od sjezdu Brno-centrum ke sjezdu Brno-jih začnou opravovat povrch silnice. „Na místě se bude postupem oprav měnit dopravní značení. Je proto potřeba, aby je řidiči pozorně sledovali a nevznikaly zbytečně problémy," upozornil Rybka.

Komplikace kolem Brna skončí třiadvacátého června poslední částí oprav. „Bude to na dálnici D2 v úseku od obchodního domu Ikea k nájezdu Brno-jih na dálnici D1," dodal šéf dopravní policie.

Veselé Velikonoce vám přeje Deník Rovnost.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!