Vedení břeclavského klubu se proti Dippoldovu obvinění ohradilo. „Klub si za metodami trenéra Netopila stojí. Je to kvalitní trenér. Na tréninky jsem chodil, někdy se i převleču a jdu si zatrénovat s nimi. Nebyl tam žádný náznak šikany, jak říká pan Dippold,“ řekl jednatel fotbalového MSK Břeclav Tomáš Mráz.

Deník Rovnost oslovil také trenéra žáků břeclavského celku Ladislava Netopila. Klub mu však zakázal se k případu vyjadřovat.

MSK Břeclav· Existuje od roku 2005.
· Vznikl z popudu radnice sloučením Tatranu Poštorná, Lokomotivy a Slovanu Břeclav.

Kauza už se dostala na stůl také starostovi města Pavlu Dominikovi. Ten se ale sporem odmítl zabývat. „Myslím, že nám to nepřísluší. Kdybychom měli řešit, jestli je trenér takový nebo jiný ve všech sportovních klubech v Břeclavi, nebudeme dělat nic jiného. Jsou to všechno svéprávní lidé. Ať si to řeší pan Dippold s panem Mrázem, který je k tomu kompetentní,“ reagoval Dominik, kterého s Mrázem spojuje členství v koaličním sdružení Pro Region.

Spor už řeší také policie. „Existuje oznámení na policii Břeclav ohledně událostí ze dne pětadvacátého dubna, které jsem ovšem já nepodal,“ napsal Dippold Deníku Rovnost.

Má za to, že s ním má Netopil osobní problém a dává to pocítit jeho synovi. Mimo jiné i tím, že ho nechává sedět na lavičce. Stěžuje si rovněž na špatnou komunikaci s jednatelem Mrázem. Například že mu neodpovídá na maily. „Měl jsem s ním několik schůzek, a to i v zimní přípravě. Každý druhý den odpovídám na maily,“ přiblížil Mráz.

Po skončení sezony se s Dippoldem chce sejít a záležitost uzavřít. „Dám si s ním schůzku. Když mu nevyhovují metody našich trenérů, asi bude muset syna přeřadit jinam,“ má jasno Mráz. Dippold se synem podle něj přestal na tréninky chodit. Podobné podněty od jiných rodičů Mráz podle svých slov nemá.