Přestože pro příchozí lékaři nachystali hned několik stanovišť, návštěvnici měli vyšší očekávání. „O akci jsem se dozvěděla z letáčků a internetu. Den otevřených dveří zde bývá každý rok, ale vzhledem k tomu, že nemocnice slaví výročí, jsem očekávala i něco navíc,“ přiznala návštěvnice Eliška Svobodová.

Fungování zařízení hodnotí pacienti kladně. „V nemocnici jsem už jako pacientka byla a zkušenosti s ní mám dobré. Nicméně si myslím, že je pořád co zlepšovat a snad tomu tak bude i v tomto případě,“ dodala Svobodová.

Lékařka Miroslava Navrátilová.
Anorexii se lékařka věnuje 30 let. Někteří lidé berou nemoc jako kamarádku, říká

Vedení nemocnice by v budoucnu rádo posílilo zejména rehabilitační oddělení. „Cílem je zachovat odbornosti, které tu jsou. Nicméně bude vhodné rozšířit rehabilitační péči na úkor některých akutních oborů.

Rehabilitace by se v následujících letech měla rozšířit ze stávajících dvaceti na třicet až pětatřicet lůžek,“ uvedl ředitel nemocnice Jiří Jurník.

Nejvíce bude záležet na personálu. „Alfou a omegou pro nás jsou mladí. Otázkou však zůstává, kolik se jich pro naši nemocnici rozhodne pracovat. Peníze na přístroje se nám snad podaří sehnat, ale člověka nenahradíme,“ poznamenal ředitel.

ADAM PAVELKA