V Olešnici leží na sjezdovce asi 30 centimetrů technického, spíše mokrého sněhu. "Jeho kvalita se s příchodem jara logicky zhoršila, na sjezdovce se lidi kromě lyžování už i opalují," uvedl Jiří Kotlán z areálu. V sobotu se v areálu konal karneval, lyžaři v maskách si zajezdili zdarma. Na sjezdovce se tak podle Kotlána proháněl třeba pomeranč, jahoda, rytíř nebo princezna.

Provoz v areálu by chtěli udržet do neděle. "Přes víkend má ale pršet, tak uvidíme," uvedl Kotlán. V areálu už nejsou v provozu ani všechny vleky, funguje jeden dětský a kotva.

Provoz už zhruba před dvěma týdny ukončili v blízkém Hodoníně u Kunštátu. Podle správce Josefa Kšici byla sezona dobrá. Provozovatel na ní vydělal, ale jeden dobrý rok podle něj nemůže pokrýt šest špatných zim.

Minulý pátek skončilo lyžování v Němčičkách na Břeclavsku. "Lyžování ke konci už za moc nestálo, tvořil se vodní kámen, sníh byl špinavý," uvedl správce areálu Jaroslav Stávek. Podle něj byla tato sezona nejlepší za posledních 30 let. "Napadlo spoustu sněhu, teploty se držely hodně nízko, prostě ideální podmínky," řekl Stávek.

Na začátku tohoto týdne se dolyžovalo ve Filipově údolí na Hodonínsku. "Teď už nechodili lidi. Je teplo, už se jim nechtělo," řekl za provozovatele Lubomír Žák. Sezonu si pochvaluje, areál skončil v plusu.

Vlekařům na jižní Moravě obecně nepřeje počasí, zimy jsou v regionu teplé, mírné a většinou bez sněhu. Lidé tak za lyžováním vyrážejí spíše do Beskyd, Jeseníků či Alp.