Developerská firma Stavos Brno právě dokončuje stavbu velké multifunkční haly. „Sportovci v ní najdou šest badmintonových kurtů. Dále otevřeme dva cvičební sály. Zájemci si tam užijí jógu nebo pilates. Připravujeme také velkou hernu pro hráče stolního tenisu," uvedl Vojtěch Fučík z developerské firmy, která už v místě postavila tři sta bytů.

V přízemí sportovní haly najdou lidé specializované sportovní obchody. Například pro cyklisty, běžce nebo právě hráče badmintonu. „Lidé se tam nají v restauraci se zdravou výživou," doplnil Fučík.

Firma si dala za cíl, že chce ve sportovní hale pořádat mezinárodní špičkové turnaje. „Je důležité splnit všechny parametry. Hala musí být například devět metrů vysoká a je potřeba zajistit kvalitní osvětlení, které má sedm set luxů. Samozřejmostí je speciální odpružený povrch," vysvětlil Ladislav Vorel, který bude mít provoz haly na starosti.

Spolu s areálem vznikl ve Slatině badmintonový klub. „Plánujeme trénovat především děti a mládež. Budou k nám chodit jako do kroužku. Ale otevřeme i oddíl pro dospělé hráče," doplnil Vorel.Vizualizace nové sportovní haly v ulici Tuřanka v brněnských Tuřanech.

S novým klubem plánují hrát nejvyšší české i evropské soutěže. „Připravovat je budou špičkoví čeští trenéři. Plánujeme získat i zahraničního," dodal Fučík.

Nový klub chce hledat své členy ve školách a školkách. „Navíc jsme se s nimi domluvili, že k nám budou někdy chodit místo tělocviku," sdělil Vorel.

Podle slatinského starosty Jiřího Idese je dobře, že se investor rozhodl stavět právě ve Slatině. „Podobně velkou sportovní halu tady nemáme a lidé za mnou často chodili, že by o ni měli zájem," potvrdil Ides.

Ještě před dokončením stavby ale s investorem probíral počet parkovacích míst. „Měli jsme strach, aby návštěvníci neparkovali na místech pro místní," dodal Ides.

Nakonec u areálu najdou lidé padesát míst pro auta. V budoucnu u areálu vyroste hotel pro návštěvníky a další bytové domy.

Na novou halu se těší také místní. „Často jsem si chtěla s kamarádkou jít zahrát, ale sportovní haly jsou daleko. Teď budeme chodit hrávat častěji," uvedla Kateřina Vajdová ze Slatiny.

Sportovní halu plánují provozovatelé otevřít na začátku září. Současně chystají na říjen mezinárodní turnaj pro mládež, kde svou sportovní kariéru ukončí badmintonista Petr Koukal. Na akci návštěvníky čeká také autogramiáda jeho ženy biatlonistky Gabriely Koukalové.