Oba jsou vyučení kadeřníci a v minulosti si přičichli i k dámským účesům. „Vždycky jsme si mysleli, že si více vymýšlí ženy. Za ty tři roky jsme ale zjistili, že jim muži dobře konkurují,“ směje se Krajíček.

Ženy i muži se chodí už více než století stříhat do kadeřnictví v Údolní ulici. Nejstarší brněnský salón majitel zrekonstruuje.
Stříhají v něm lidi přes sto let. Nejstarší brněnské kadeřnictví zrekonstruují

I s vybíravými pány se ale vždycky nakonec domluví. „Zákazník má často jasnou představu o tom, jak by chtěl vypadat. Ne vždycky je to však něco, co mu sedí. Zatím jsme se ale s každým v pohodě dohodli,“ popisují muži.

Ve svém podniku sází hlavně na přátelský přístup a pohodovou atmosféru. „Snažíme se nebrat se vážně a na nic si nehrát. I proto se k nám zákazníci rádi vracejí,“ říkají.

Nejstarší kadeřnictví v Brně čeká kompletní rekonstrukce. Měla by se zachovat prvorepubliková atmosféra.
Stoleté kadeřnictví v Brně dostane nový střih. Rekonstrukce začíná

Ačkoli je od otevření čistě pánského holičství mnoho lidí odrazovalo, na konci roku se chystají zavést už druhou pobočku. Bude součástí kadeřnictví v Údolní ulici, které je nejstarší v Brně. Má více než stoletou tradici.

Neplánují však skončit jen u ní. „Při výběru nových zaměstnanců jsme si všimli, že spousta z nich dost věcí neumí. Proto bychom do budoucna chtěli otevřít školu, nebo alespoň kurz, pro začínající barbery,“ dodává Krajíček.

V anketě za nejsmradlavější místo v Brně lidé označili okolí divadla Polárka, kde lze cítit pach odpadu.
Brněnská Pachparáda: nejvíc voní v podchodě pod nádražím, zapáchá okolí Polárky