Vyhlášku, která by omezovala provozní dobu nočních podniků, zastupitelé oproti předchozím náznakům neprojednávali. Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel jen prohlásil, že jeden z podniků bude zavírat dříve než v šest hodin ráno. „Jednal jsem s majitelem noční diskotéky, a ten se nabídl, že bude zavírat jako ostatní diskotéky v okolí ve tři hodiny ráno. Změna otevírací doby bude od října. Situaci v okolí diskoték budeme sledovat a v prosinci vše vyhodnotíme,“ slíbil Gabrhel.

Velkolepou podívanou na Znojemském historickém vinobraní byl kostýmovaný průvod a historická scéna, která připomněla návštěvu krále Jana Lucemburského ve Znojmě.
Vinobraní ve Znojmě táhlo. Počasí navzdory přišlo přes 80 tisíc návštěvníků


Hana Moravcová, předsedkyně sdružení vlastníků bytů několika domů v ulici 17. listopadu, která s problematickými podniky sousedí, je s rozhodnutím vedení města spokojena jen částečně. „Omezení požívání alkoholu venku před těmito podniky pochopitelně vítám. Druhou věcí je jednání pana starosty s majitelem La Rutyky. Ještě bych akceptovala zavírací dobu ve tři hodiny ráno v noci z pátku na sobotu případně neděli, ale ve všední den? Přeci nemohou dělat ve středu o půl čtvrté ráno, když je vyprovodí z podniku, hluk a nepořádek na ulici. To bychom se nikam neposunuli. Lidi přeci chodí ráno do práce a prostě se potřebují vyspat. To se mi nelíbí,“ dodala Moravcová.


Členové sdružení kvůli údajně neúnosné situaci nedávno podepsali petici, v níž po vedení města požadovali zajistit klid v noční době v ulicích v okolí diskoték.


Desítky ulic i náměstí, kde se nesmí pít alkohol na veřejnosti, tak doplňují další. „Jde o Mariánské náměstí a ulice 17. listopadu, Rooseveltova, Čermákova, Pontassievská. Studenstká a Alšova,“ přiblížila v pondělí mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Velkolepou podívanou na Znojemském historickém vinobraní byl kostýmovaný průvod a historická scéna, která připomněla návštěvu krále Jana Lucemburského ve Znojmě.
Nepoctivý šenkýř skončil v kašně, poběhlice dostaly milost. O vinobraní