„Přímo ve Znojmě provedli celníci dvě domovní prohlídky, zkontrolovali také pět prodejních stánků a dvě osobní auta na tržnici v Hatích. Zásahy byly vyústěním pátrání celníků po osobách podezřelých z trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením," uvedla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Celníci odhalili skupinu Vietnamců, kteří neoprávněně označovali zboží ochrannými známkami a uváděli ho do oběhu. „Dva muži a dvě ženy nažehlovali či našívali loga na textil, obuv a ostatní zboží a následně je prodávali na tržnici v Hatích," přiblížila mluvčí.

Při prohlídkách zajistili celníci 4 972 kusů či párů zboží značek Dior, Calvin Klein a Versace, více než dva kilogramy textilních log, 1 207 kusů kovových log například Chanel, Michael Kors či Louis Vuitton. „Ale také hotovost v korunách a eurech v celkové hodnotě přibližně 870 000 korun, jako výnos z trestné činnosti," konstatovala mluvčí.

Po shromáždění všech důkazů a nezbytných expertízách celníci případ předají s návrhem na zahájení trestního stíhání republikové policii. „Pachatelům hrozí propadnutí zboží, zákaz činnosti nebo trest odnětí svobody až na dva roky," uzavřela Temňáková.