Falešné kolky na lahvích s tvrdým alkoholem odhalili policisté a celníci koncem uplynulého týdne v Blížkovicích. Více než dvanáct set litrů lihovin našli v přístavku jednoho rodinného domu.

O odhalení skladu nelegálního alkoholu informovali celníci již o víkendu. Odmítali však sdělit, kde přesně se černý alkohol našel. „Lihoviny jsme našli v hospodářských budovách v jedné vesnici na Znojemsku, vše se dělo ve spolupráci s policisty. Alkohol jsme zajistili a odebrali vzorky, které jsme odeslali do laboratoře. Na výsledky zatím čekáme," uvedla jen mluvčí Celního ředitelství v Brně Lada Temňáková.

Z více než dvanácti set litrů tvrdého alkoholu se v ilegálním distribučním skladu našlo přes šest set litrů rumu, pět set litrů vodky a desítky litrových lahví dalších destilátů. Zda byl v lahvích jedovatý metylalkohol, zatím není jasné. Neví se zatím ani to, zda se alkohol z tohoto skladu dostal na pulty některých restaurací a podniků na Znojemsku. Celníci, kteří v tuto chvíli případ vyšetřují, odmítají sdělit bližší informace.

Znojemský deník však vypátral, že alkohol zadrželi v Blížkovicích. Zpráva zaskočila starostku tohoto městyse Šárku Ježkovou. „Oficiálně zatím žádné informace nemám. Dostávají se však ke mně zprávy, u koho se toto obrovské množství alkoholu našlo. Nechce se mi tomu vůbec věřit," sdělila Ježková.

Přečtěte si více v úterním vydání Znojemského deníku Rovnost