Inspektoři, celníci a policisté kontrolu připravili tak, aby prodejci nemohli jejich pozornosti uniknout. „Už samotná příprava se odehrávala v nejpřísnějším utajení. I samotní inspektoři a celníci se o místě a zaměření akce dozvěděli těsně před jejím zahájením. Aby prodejci nemohli zavřít své stánky a vyhnout se kontrole, bylo v tržnici již před jejím začátkem deset inspektorů, kteří snaze stánkařů zabránili. Vedle zajištění padělků tak bylo možné zjistit i totožnost osob, které se na jejich prodeji podílely," uvedl mluvčí České obchodní inspekce Jiří Frölich.

Na kontrole se podíleli i celníci. „Činnost celníků se zaměřuje zejména na kontrolu zákazu prodeje tabákových výrobků a lihovin v tržnicích. Mimo to spolupracovali s inspektory ČOI na zabezpečení celé akce," sdělila mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

V pytlích se zabaveným zbožím skončily přes čtyři tisíce padělků. „Naši inspektoři zkontrolovali čtyřiatřicet stánků a zajistili téměř 4150 padělků oděvů, obuvi, galanterie a hraček. Jednalo se o falzifikáty značek Michael Kors, Louis Vuitton, Burberry, Converse, padělky hodinek Rolex, Patek, Omega, Hublot a Ice Watch i dalších několika desítek značek. Cena originálů zadrženého zboží by dosáhla více než pětačtyřiceti milionů korun," dodal mluvčí Frölich. Jak dodal, prodejce čeká správní řízení, ve kterém jim hrozí propadnutí zboží a pokuty.