Soud vyslechl úředníka znojemské radnice Jiřího Vystrčila. Ten vypovídal v souvislosti s prací ženy, kterou podle obžaloby Dřevojan vydíral a obtěžoval stalkingem, na městském úřadě. „Nastoupila v lednu 2010 na dohodu o pracovní činnosti. Měla roztřídit, zařadit a popsat šanony přestěhované do nového archivu v budově Správy nemovitostí města. S prací jsme byli spokojeni. Nepracovala vždy celý týden, protože se starala o syna, který býval nemocný," sdělil soudu úředník, který na organizačním odboru pracuje jako personalista.

Jak dodal, v listopadu téhož roku obdržel e-mail, ve kterém byly nahé fotografie poškozené. „Přišla si pro ně posléze policie. Já jsem o nich informoval svého nadřízeného s tím, že bychom to měli řešit. Pokud vím, podobný mail dostala ještě další úřednice," dodal.

Potvrdil také, že brzy poté radnice dohodu s poškozenou ukončila. Přímou souvislost s maily, které podle obžaloby odcházely z Dřevojanových kanceláří, to prý nemělo.

Jako poslední ze zatím předvolaných svědků pak vypovídal bývalý místostarosta Jan Blažíček. Na rozdíl od některých svých kolegů mailové zprávy, v nichž fingovaný odesilatel měl představitele města upozorňovat na nahé fotky poškozené, podle svých slov nedostal. „Vím jen o tom, že něco takového po úřadě kolovalo," vypověděl Blažíček.

Poškozenou prý osobně nezná, ze souvislostí po zveřejnění případu si ale dovodil, že s ní byl dříve v kontaktu prostřednictvím mailových zpráv a SMS. Iniciativa byla podle Blažíčka na její straně. „Kontaktovala mě asi o dva roky dřív a psala mi lichotivé maily, usilovala o setkání s tím, že by chtěla a mohla být užitečná mně i straně," řekl před soudem Blažíček.

Z jeho slov vyplynulo, že maily měly mít povahu svádění. „Odkázal jsem ji na sekretariát, aby si případně domluvila schůzku, ona se ale chtěla sejít v soukromí. Nakonec jsem dospěl k závěru, že jde o pokus mě zdiskreditovat, což jsem oznámil i starostovi, který měl stejný pocit," uvedl Blažíček s tím, že si s ženou vyměnil už jen několik SMS zpráv z telefonu na předplacenou kartu.

Obžalovaný Dřevojan se při úterním líčení choval zdrženlivěji než při předchozích stáních. Komentoval až v závěru čtenou výpověď policisty. Ze spisu četl SMS, které měla poškozená odesílat, včetně obscénností a vulgarit. „Ze spisového materiálu plyne, že tyto zprávy byly nalezeny ve vašem počítači. Jak se tam dostaly?" reagoval soudce Rujbr. Dřevojan odvětil, že si u něj poškozená část své korespondence vyřizovala a když se pak rozešli, zanechané dokumenty si uložil pro případ, že by se mu někdy hodily.

„V životě, pane předsedo, nepotká serióznějšího partnera, než jsem byl já. Celá léta jsem ji podporoval, dával jsem jí půjčky, které mi nikdy nevrátila, pomáhal jsem jí se studiem. V životě už takového blbce, jako jsem já, nepotká, protože takoví blbci už se nerodí," posteskl si nakonec obžalovaný Dřevojan.

Soudce Rujbr poté hlavní líčení odročil na čtvrtého dubna. „Provedeme věcné důkazy přímo z počítačů. Některé jsou založeny ve spise, z toho ale není poznat, o jaký druh dat jde  a kdy byly příslušné dokumenty pořízeny nebo změněny," dodal Rujbr.