„Neznámý muž maskovaný kuklou přepadl pět minut před úterním polednem mladou ženu, která odnášela tržbu do krumlovské pobočky Komerční banky. Napadl ji v chodbě budovy, kde pobočka banky sídlí. Ženě nastříkal do očí neznámou látku a z ramene jí strhl tašku s hotovostí, " popsala přepadení mluvčí jihomoravským policistů Petra Vedrová. Dodala, že zatím neznámý pachatel se měl pohybovat v autě tmavé barvy a nezjištěné značky.

Kriminalisté, kteří na případu intenzivně pracují, žádají všechny svědky, kteří si pohybu útočníka nebo tmavého auta v inkriminovanou dobu poblíž krumlovského náměstí a budovy Komerční banky všimli, aby co nejdříve kontaktovali bezplatnou linku 158.

Podle informací Deníku Rovnost získali zloději útokem mnoho desítek tisíc korun a svou oběť mohli mít vysledovanou či vytipovanou. „Celou záležitost vyšetřuje policie, která zasahovala i na místě. Mohu říct jen tolik, že pro Moravský Krumlov je to naštěstí zcela mimořádný a ojedinělý případ," sdělil šéf krumlovských městských strážníků Rudolf Fráňa.