„Městem se potuloval neznámý muž, který se neúspěšně pokusil násilím vniknout do domů. Před polednem byl spatřen ve Floriánské ulici. Tam se snažil páčit vchodové dveře, ale vyrušil jej kolemjdoucí člověk,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Zloděj se přesunul o několik ulic dál. „Po poledni si v Durdické ulici vybral další dům a opět začal páčit vstupní dveře. Tam se mu dílo též nepodařilo dokončit, protože ho vyrušil majitel domu. Ten pak zatelefonoval na linku 158 a oznámil, že se mu před deseti minutami někdo vloupal dovnitř,“ popsala mluvčí.

Dopravní situace v pondělí ráno. Kamiony nemají jinou možnost, než projet Znojmem po silnici číslo I/38. Tedy Pražskou ulicí (na snímku) a dál centrem města.
Řidičům praskají nervy. Kvůli opravám silnic je ve Znojmě stále brzdí kamiony

Na místo hned vyjela nejbližší policejní hlídka. „Předcházející případ vyšel najevo až v průběhu následného šetření v pozdních odpoledních hodinách. Do obou domů se zatím neznámý muž sice nedostal, ale poškozením dveří způsobil celkovou škodu čtyři tisíce korun,“ doplnila Drahokoupilová.

Případu se policisté intenzivně věnují a lidi v souvislosti s pondělní situací žádají o rychlejší předávání informací. „Neváhejte na linku 158 zatelefonovat okamžitě, když jste svědky podezřelého jednání. Nedávejte pachatelům čas k útěku,“ vyzvala policejní mluvčí.

Ilustrační foto.
Obědy v restauracích jsou přesolené. Některé překračují denní dávku dvojnásobně