Obrátit se na policii svým kolegům navrhli členové kontrolního výboru. „Je zřejmé, že provedení stavby neodpovídalo smlouvě o dílo, kterou město s dodavatelem sjednalo. Číst celý seznam nedostatků byl bylo velmi dlouhé," řekl zastupitelům za kontrolní výbor radní Petr Augusta.

Připomněl, že podle zpracovaných auditů je bazén koupaliště oproti projektu menší a stavaři měli použít například neschválenou dlažbu či nátěry. „Navíc město zřejmě zaplatilo část technologií, které ale nebyly dodané. Výbor nedostal ke svému zkoumání originál stavebních deníků, předložené materiály byly psané dodatečně," dodal radní Augusta.

Předseda kontrolního výboru Kamil Kopeček vyslovil naději, že vyšetřování přinese výsledky. „Kontrole jsme věnovali nemalý čas a úsilí. K dispozici jsou audity i další dokumenty. Doufám, že šetření bude pokračovat a povede k tomu, že někdo ponese odpovědnost," uvedl Kopeček.

Bývalý místostarosta města a iniciátor obnovy koupaliště Drahoslav Mikulka řekl, že se policejního vyšetřování nebojí. „Jsme připraveni svou práci kdykoliv obhájit. Zjištění výboru se nezakládají na posudcích soudních znalců, ale nedostatečně objektivních šetřeních. Po poradě s právníkem podáme brzy i my trestní oznámení na neznámého pachatele pro porušování povinností při správě cizího majetku kvůli cílené devastaci koupaliště v předchozích letech," sdělil Mikulka.

Starosta Augustin Forman, který město vedl i v době, na které míří avizované oznámení, na Mikulkův záměr reagoval pokrčením ramen. „Oznámení podat může. Změna územního plánu tehdy měla zahrnout koupaliště do biokoridoru a s pomocí pramene z lesa tam udělat území pro zadržování vody v krajině," poukázal starosta. Vyšetřování bude podle Formana v každém případě dlouhé. „Že je stavba nekvalitní, je zřejmé. Jak to posoudí policie, nechci předjímat," doplnil starosta.