Žhář nikomu neublížil, celková škoda je asi čtyřicet tisíc korun. Mladík je však podezřelý jen ze dvou případů. Hořelo přitom nejméně pětkrát. Toho, kdo způsobil požár s největší škodou, při kterém v únoru letošního roku lehl popelem místní kulturní dům a škoda dosáhla několik milionů korun, policie stále hledá.

„Podařilo se nám objasnit dva ze tří případů, při kterých vznikla hmotná škoda. Důvodně podezřelým z úmyslného založení požáru chalupy a kůlny je mladík ze Znojemska. Protože se jedná o osobu mladší osmnácti let, nelze poskytovat více informací,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Starostka Starého Petřína Jana Kovářová se o dopadení údajného žháře dozvěděla až od novinářů. „O tom, že policie někoho chytila vím od vás. Můžu ale říct, že nějaký zásadní klid pro vesnici dopadení tohoto údajného žháře asi nepřinese. Kdo by mohl být tím mladistvým, to netuším. Pro lidi ale bude důležité vědět, proč vlastně zapaloval,“ reagovala na nový vývoj kauzy starostka.

V Petříně se lidé žháře báli půl roku. Podle starostky místní lidi postavilo na nohy jakékoli zahoukání požární sirény. „Nedávno hořelo v Lančově a při sirénách jsem okamžitě zpozorněla. Věřím, že i ostatní lidé ve vsi,“ svěřila se Kovářová.

Policie ale stále hledá toho, kdo zapálil místní kulturní dům. Hasiči krátce po požáru odhadovali škodu na pět milionů korun. Dům krátce před požárem prošel rekonstrukcí.

„Na všech případech požárů za přísného dozorování státního zástupce stále pracujeme,“ dodala mluvčí Drahokoupilová.