Podle ní při použití zbraně došlo ke zranění řidiče, který na následky zranění na místě zemřel. Nařízená soudní pitva potvrdí, nebo vyloučí, zda byl pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. „Muž už v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost," sdělili zástupci policie.

Případ si už převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Při takové věci jde o klasický postup. Víc k ní proto nemůžu sdělit," uvedla Komárová, která tak neodpověděla ani například na dotaz, ve které části Vyškovska se událost stala. Podle ní se ale jedná o zcela výjimečný případ.

To potvrdila i její vyškovská kolegyně Alice Musilová. „Od roku 2010, co jsem nastoupila na pozici policejní mluvčí do Vyškova, nic takového nepamatuji," řekla.

Naopak co se týká honiček, ty na Vyškovsku až tak výjimečné nejsou. O případu, kdy se při jedné i střílelo a řidič vyvázl se zraněním, Vyškovský deník Rovnost informoval před sedmi lety. Tehdy začala na Brněnsku, řidič v pronásledovaném Volkswagenu Vento zamířil na dálnici D1 směrem na Vyškov. Padlo téměř dvacet ran. Jedna prolétla pravým zadním okénkem a zasáhla řidiče. Ten vyvázl s lehkým zraněním. Zásah tehdy policejní inspekce vyhodnotila jako oprávněný, policista nemohl nikoho ohrozit.