Přímo v lese pak pracovaly policejní hlídky vybavené speciální technikou. „Termokamery a zařízení pro noční vidění pomáhaly policistům a lesníkům monitorovat prostor lesa a místa, kde předpokládali pohyb myslivců či možných pytláků. V oblasti operovaly i hlídky dopravních policistů, které se zaměřily na kontrolu automobilů, zda v nich řidiči nepřepravují zbraně či ulovenou zvěř," přiblížil Malášek.

Policisté zaznamenali v lesích pohyb několika lidí. „Všechny osoby se prokázaly doklady potřebnými pro mysliveckou činnost. Na silnicích zjistili policisté pouze přestupky, které vyřešili na místě blokovou pokutou, doplnil policejní mluvčí.

Od začátku letošního roku vyšetřují policisté na jihu Moravy více než desítku případů pytláctví. „Z nich se podařilo objasnit jen asi deset procent. Podobná statistika je i z minulých let. Policisté vyšetřovali na jihu Moravy průměrně dvacítku případů pytláctví nejen v lesích, ale i na vodních plochách. Z nich se podařilo objasnit kolem patnácti procent," uzavřel Malášek.